Veroorzaker dodelijke aanrijding Zelhem stal auto van psycholoog justitie - GelreNieuws.nl

Veroorzaker dodelijke aanrijding Zelhem stal auto van psycholoog justitie

Geplaatst op 17 juni 2016, om 20:56 uur

foto: Roland HeitinkZELHEM – De man die vrijdagochtend in Zelhem een dodelijke aanrijding heeft veroorzaakt waarbij een 4-jarige jongetje om het leven kwam, reed in een auto die hij gestolen had van een psycholoog die in opdracht van justitie bij hem op bezoek was. Dit heeft het Openbaar Ministerie bevestigd tegenover Hart van Nederland.

De 38-jarige man uit Doetinchem kreeg bezoek van de psycholoog in verband met een lopende strafzaak. Hij wordt verdacht van bedreiging, mishandeling en het rijden onder invloed in 2015.

Op de Ruurloseweg in Zelhem is een 4-jarig jongetje overleden bij een ernstig ongeval. Een 3-jarig meisje en hun vader zijn zwaargewond geraakt. De bestuurder van een gestolen auto, een 38-jarige man uit Doetinchem, reed op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een andere auto. Volgens de politie botste de autodief tijdens het inhalen frontaal op de auto met daarin het gezin. In de auto zaten twee volwassenen en twee kinderen. Één van de twee kinderen van 4 jaar oud overleed ter plaatse. De vader van het gezin en het jongste meisje van 3 jaar oud raakten zwaargewond. De moeder raakte ook gewond en ze zijn allen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Zie ook – Autodief rijdt frontaal op auto met gezin, kind (4) overleden

Vluchten
Na het veroorzaken van het ongeval wilde de man vluchten. Omstanders wisten dit echter te voorkomen en hebben de man overgedragen aan de politie waarna hij is aangehouden. Deze omstanders hebben ook eerste hulp verleend aan de slachtoffers totdat de hulpdiensten aanwezig waren. Helaas kwam dit voor het 4-jarige jongetje te laat. De omstanders hebben hulp aangeboden gekregen van Slachtofferhulp.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook