[VIDEO] ‘De brandweer van de toekomst’

Geplaatst op 7 augustus 2016, om 17:00 uur

ARNHEM – De brandweer van Arnhem is, samen met vele andere brandweerkorpsen door het hele land, actie aan het voeren voor een beter pensioen. Ze doen dit onder de noemer: ‘Gun ons een fatsoenlijk pensioen voor het gevaarlijke werk dat wij 24/7 doen’. Ze hebben een film gemaakt over de brandweer van de toekomst als het pensioenstelsel gaat veranderen en hoger wordt.

Eerder al heeft de brandweer op verschillende plekken in het land actie gevoerd waaronder ook in Arnhem. Zo hebben ze geld ingezameld voor de brandwonden stichting bij Winkelcentrum Kronenburg en hebben ze hebben een spectaculaire intocht van een wandeltocht bij verpleeghuis Eldenstaete in Arnhem-Zuid.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Doel
De actie is gericht tegen een plan van de werkgevers om de pensioenleeftijd te verhogen van 55 naar 62 jaar. Dat vinden de brandweermensen geen goed idee, omdat ze zwaar en gevaarlijk werk doen. Ze voeren actie voor een fatsoenlijk prepensioen. Ook willen ze inkomensgarantie als ze af worden gekeurd voor de keuring vanaf 50 jaar.

Dit filmpje is alleen al op de actiepagina van brandweer Arnhem bijna 1600 keer gedeeld en 60.000 weergaven gehad.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Zie hieronder het filmpje van de brandweer Arnhem