Brandweer krijgt bijzonder bezoek van slachtoffer succesvolle reanimatie - GelreNieuws.nl

Brandweer krijgt bijzonder bezoek van slachtoffer succesvolle reanimatie

Geplaatst op 29 januari 2019, om 15:20 uur

CULEMBORG – De oefenavond van de brandweer in Culemborg startte maandagavond met een bijzonder verhaal, zo meldden zij op Facebook. Zij kregen deze avond bijzonder bezoek van het slachtoffer dat eerder gereanimeerd was.

In september had de brandweer een reanimatie-inzet gehad op de Staartmolenstraat in Culemborg. Bij deze inzet zijn zij, samen met de politie, ambulancedienst maar ook burgerhulpverleners, ter plaatse geweest en hebben de reanimatie overgenomen. De vrouw van het slachtoffer was de reanimatie als eerste begonnen, waarna de man na een tijdje met hartslag naar het ziekenhuis is overgebracht.

Erg dankbaar
Gisteravond stonden er een meneer en mevrouw, een echtpaar, bij de brandweer op de stoep met een doos cupcakes met een hele toepasselijke opdruk. Op de cupcakes stond een hart met een hartslag gedrukt. Het bleek te gaan om het slachtoffer van de eerdergenoemde reanimatie. Zij deelden samen hun indrukwekkende verhaal, waar de brandweerlieden met veel aandacht naar luisterde. De meneer en mevrouw benadrukte ons dat ze heel erg dankbaar waren voor de inzet en handelen van alle hulpdiensten. Als dank daarvoor kregen de brandweerlieden de cupcakes.

‘Ongelofelijk trots en dankbaar’
Brandweer Culemborg sluit af: “Dit is ook het brandweervak: wetend dat jij het verschil kan maken als hulpverlener en er staan voor de burgers tijdens een noodsituatie. Hier kunnen wij allemaal alleen maar ongelofelijk trots en dankbaar voor zijn!”

De vrouw van het slachtoffer was direct begonnen met reanimeren totdat de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Zij kreeg ook hulp van burgers uit de buurt. Dit kan in levensbedreigende situaties al het verschil betekenen tussen leven en dood. Mocht u ook kunnen reanimeren en als burgerhulpverlener willen optreden, kijk dan op de website van HartslagNu.nl en meldt je aan.

foto boven: Brandweer Culemborg

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com