Vuurwerk mogelijke oorzaak fatale flatbrand Arnhem

Geplaatst op 1 januari 2020, om 10:54 uur

ARNHEM – Dinsdagnacht, oudejaarsnacht vond er een brand plaats in een flat aan het Gelderseplein in Arnhem. De brand was is in hal, lift en het trappenhuis van de flat. Bij die brand zijn een vader (39) en zoon (4) overleden; moeder (36) en dochter (8) raakten gewond. Zij liggen in het ziekenhuis.

Het gezin uit Arnhem was op bezoek in de flat toen de brand uitbrak. Meerdere bewoners zijn uit de flat geëvacueerd door de brandweer. Een deel van de bewoners is in de flat gebleven. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Op dit moment wordt er rekening mee gehouden dat de brand is veroorzaakt door vuurwerk dat in de flatingang kan zijn afgestoken. De politie bekijkt op dit moment beelden die beschikbaar zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Daarnaast wil de politie graag met mensen spreken, die mogelijk getuige zijn geweest van iets dat met de oorzaak van de brand te maken kan hebben. Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via het algemene nummer 0900 8844.

Bewoners van de flat die met vragen zitten, kunnen contact opnemen met woningbouwvereniging Vivare. Informatie staat ook op hun website.

Foto’s: Jeffrey Slendebroek/Dylan Jünemann ©Persbureau Heitink