Jongen vast met been in voetbalgoal bij school Elst - GelreNieuws.nl

Jongen vast met been in voetbalgoal bij school Elst

Geplaatst op 7 december 2020, om 20:41 uur

ELST – Maandagmiddag is de brandweer van Elst rond 15:45 uur uitgerukt voor een melding bij VMBO school ‘Het Westeraam’ in Elst.

De brandweer kwam zonder spoed naar de VMBO school aan het Auditorium in Elst, omdat daar een jonge scholier op het schoolplein aan het voetballen was. De jongeman was op één van de goaltjes gaan staan. De jongen zakte met zijn linker been door het dikke traliewerk van het goaltje en kreeg zijn been niet meer los. Ook de conciërge kreeg de jongen niet uit het goaltje, waarop de brandweer gebeld werd.

Weer gaan voetballen
De brandweer was snel ter plaatse en wilde de jongen met zwaar redgereedschap uit het goaltje bevrijden. Echter weigerde de pomp voor het zware gereedschap in eerste instantie, waardoor de brandweer geen gebruik kon maken van de spreider. Hierop werden de collega’s van brandweer Heteren met spoed ter plaatse gevraagd met hun grote hulpverleningsvoertuig. Dit mede omdat de jongen al ruim 30 minuten vast zat en het behoorlijk koud kreeg. Gelukkig kreeg een brandweerman de pomp alsnog aan de praat waardoor de brandweerlieden van Heteren binnen konden blijven.

De brandweer heeft twee spijlen wat verder uit elkaar gebogen waardoor de jongen zijn been tussen de spijlen uit kon krijgen. Na de bevrijdingsactie heeft de jongen de brandweer bedankt en is hij weer gaan voetballen met zijn vrienden.

De jongen kwam er van af met een licht verdikt been. Het goaltje liep minimale schade op.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com