Man aangehouden na felle brand in fotostudio Wijchen: woningen ontruimd - GelreNieuws.nl

Man aangehouden na felle brand in fotostudio Wijchen: woningen ontruimd

Geplaatst op 17 juni 2021, om 11:56 uur

WIJCHEN – Iets na 10:00 uur heeft er een felle brand gewoed in een fotostudio van Sophia Fotografie aan de Roerdompstraat in Wijchen. De politie heeft ter plekke een man aangehouden op verdenking van brandstichting en zij hebben er een plaats delict van gemaakt.

De brandweer rukte na de melding met spoed uit en schaalde al vrij snel op naar middelbrand in verband met er meerdere winkels beneden zaten en dus de kans op uitbreiding reëel was. Tevens zaten er meerdere woningen boven het brandende pand, waardoor er een groot gedeelte van deze woningen geëvacueerd moest worden. Een klein deel van de woningen dat geen gevaar liep, hoefde niet geëvacueerd worden. Hoe veel mensen er wel geëvacueerd moesten worden, is niet bekend.

Rook- en roetschade
De brand in de fotostudio was korte tijd erg fel. Er kwam sterke rookontwikkeling vrij, waardoor enkele buurwinkels ook rook- en roetschade opliepen. De vlammen zelf waren beperkt tot de fotostudio zelf. De bovenliggende woningen hebben alleen last van de stank, maar geen rook- of roetschade opgelopen, aldus de brandweer.

De politie heeft van de locatie van de brand een plaats delict van gemaakt. De politiewoordvoerder geeft aan dat de brand vermoedelijk is aangestoken. Zij hebben hierop een man als verdachte aangehouden. Er wordt nog verder onderzoek verricht.

foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com