Politie reageert op discussie na aanhoudingen bij ongeval in Nijmegen - GelreNieuws.nl

Politie reageert op discussie na aanhoudingen bij ongeval in Nijmegen

Geplaatst op 11 december 2021, om 21:06 uur

NIJMEGEN – De politie heeft vrijdag twee aanhoudingen verricht na onenigheid omtrent een afzetting bij een ongeluk op de Tolhuis 10e straat in Nijmegen. Agenten werden toen bijna geraakt door een auto die de afzetting negeerde. De twee mensen in de auto werden aangehouden, de aanhouding werd gefilmd, wat voor veel discussie op sociale media zorgde omtrent het ingrijpen van de agenten. De politie heeft inmiddels hierop gereageerd.

Bij het ongeluk dat vrijdagmiddag gebeurde is de weg enige tijd gesloten geweest vanwege de veiligheid van de ter plaatse gekomen hulpverleners, het onderzoek wat daarop volgde en uiteindelijk het afslepen van een voertuig. Omdat de weg dicht zat konden mensen hier tijdelijk geen gebruik van maken. Veel mensen accepteerde dit, maar niet iedereen. Twee mensen eisten langs de afzetting te mogen omdat zij daar zouden wonen. De agenten ter plaatse lieten weten dit niet te kunnen accepteren vanwege de veiligheid van alle betrokkenen ter plekke, waarna de situatie uit de hand liep.

(Tekst gaat door onder de advertentie)

Liep uit de hand
Op sociale media gaan diversen video’s over het conflict rond. Ook de politie heeft een bericht geplaatst omtrent het incident. De twee aangehouden mensen hebben een video over hun arrestatie op Facebook gezet, wat honderden reacties opleverde. Daarop reageerde de politie zaterdag via Facebook: ‘We snappen dat het vervelend kan zijn als je door zo’n afzetting even niet met de auto bij je huis kunt komen. Maar blijkbaar kon niet iedereen zich erbij neerleggen dat wij ons werk daar moesten doen voor de veiligheid van anderen. Twee mensen zorgen ervoor dat het snel uit de hand liep. Ze eisten dat ze langs de afzetting mochten, maar ze kregen geen toestemming. En daar legden ze zich niet bij neer.’ Schrijft de politie.

‘We gaan altijd in gesprek’
Ook schrijven zij dat agenten de uiteindelijke mensen meerdere keren verzochten te vertrekken, maar dat de inzittende bleven volhouden. ‘Onze collega’s werden twee keer bijna geraakt door de auto, omdat de bestuurder met de auto langzaam op hen in reed. We gaan altijd in gesprek, maar als je het zover laat komen is voor ons de maat vol.’ De bestuurder van het desbetreffende voertuig werd hierop aangehouden. ‘Hij verzette zich, waardoor we hem naar de grond moesten werken.’ De vrouw die ook in de auto zat bemoeide zich met de aanhouding, zij probeerde dit te voorkomen. Hierbij heeft zij de agenten beledigd. De politie geeft aan in het bericht de vrouw meermaals te hebben gewaarschuwd, maar dat ook zij uiteindelijk werd aangehouden. Ook omstanders hebben de politie uitgescholden en bedreigd, beschrijven zij.

‘We zijn blij dat de meeste automobilisten wel begrip hadden, en omkeerden. Ze begrepen dat de weg niet voor niets is afgezet. Een afzetting kan soms even duren, maar ook na een ongeluk is het belangrijk dat iedereen veilig zijn werk kan doen!’ Zo sluit de politie hun bericht af.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com