+ Meisje (15) steelt snoep uit supermarkt

Geplaatst op 6 februari 2009, om 13:25 uur

WARNSVELD – Donderdag heeft de politie een 15-jarig meisje uit de gemeente Zutphen verhoord over een winkeldiefstal. Het meisje werd verdacht van diefstal van snoepgoed bij een supermarkt aan de Runneboom in Warnsveld.

Het meisje werd betrapt door het winkelpersoneel. De politie kwam ter plaatse en heeft haar aangehouden. Ze is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Kerstverlichting vernielt

EERBEEK – Drie minderjarige meisjes uit Eerbeek hebben bij de politie en verklaring afgelegd over het vernielen van kerstverlichting in een tuin aan de Werfakkerweg in Eerbeek.

De vernieling werd op donderdagavond 11 december rond 22.00 uur gepleegd. Een in de tuin staande rozenboog met kerstverlichting werd vernield. De politie heeft de betrokkenen afgelopen periode verhoord en maakt proces-verbaal op. Het trio zal de schade aan de aangever vergoeden.

Poging inbraak in sportcomplex

ZUTPHEN – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft men getracht in te breken in een sportcomplex aan de Laan naar Eme in Zutphen. Er is niets weggenomen.

Men is binnengekomen door een ruit te forceren. De politie heeft de poging inbraak in onderzoek.

Man dreigt met vuurwapen

EERBEEK – De politie heeft donderdagmiddag  een 19-jarige man uit de gemeente Brummen aangehouden voor dreiging met een vuurwapen.

De bedreiging heeft op woensdagmiddag 31 december aan het eind van de middag plaatsgevonden aan het Oranje Nassauplein in Eerbeek. Een jongeman werd plotseling zonder enige aanleiding vanuit een auto bedreigd met een vuurwapen door een voor hem onbekende man. Tijdens de bedreiging zou er ook in de lucht geschoten zijn. Er is niemand gewond geraakt. De politie heeft na de bedreiging een onderzoek ingesteld waarbij meerdere getuigen zijn verhoord. De aangehouden man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Uit onderzoek bleek het om een verboden gasalarm pistool te gaan. Dit wapen is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit kleedkamer

LOCHEM – De politie heeft twee minderjarige jongens uit Lochem verhoord over diefstallen uit een kleedkamer van een scholengemeenschap in Lochem. Een deel van de gestolen spullen is terecht en tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

De diefstallen vonden op maandagochtend 19 januari plaats tijdens een gymles terwijl de kleding in de kleedkamer hing. Zes scholieren deden aangifte en er bleken enkele mobieltjes, geld en strippenkaarten te zijn ontvreemd. Dezelfde dag werd een vermoedelijke verdachte aangehouden. Een tweede verdachte werd enkele dagen later aangehouden en inmiddels zijn twee van de drie gestolen mobieltjes en de strippenkaarten terug bij de gedupeerden. De overgebleven gedupeerden krijgen een financiële vergoeding. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.