+ Politie ontmantelt hennepkwekerij in woning Zutphen

Geplaatst op 5 maart 2009, om 13:01 uur

wietZUTPHEN – De politie heeft op woensdagochtend 4 maart een hennepkwekerij aan de Lammersstraat ontmanteld. Een 36-jarige bewoner is aangehouden.

Op 4 maart is de politie rond 9.40 uur de woning binnengetreden om de kwekerij te ontmantelen. In de woning werden zo’n 460 hennepplanten aangetroffen, deze zijn uit de woning gehaald en vernietigd. Verder werd een gasdrukpistool in beslag genomen en is de stroom afgesloten omdat er voor de kwekerij illegaal stroom werd afgetapt. De 36-jarige man is aangehouden, hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man heeft over zijn aandeel een verklaring afgelegd en is met een proces-verbaal heengezonden.

Automobilist onder invloed

TWELLO – Een 35-jarige man uit Deventer is tijdens een alcoholcontrole in de nacht van woensdag op donderdag 5 maart aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man bleek bij een controle, even na middernacht, op de Rijksstraatweg in Twello  gedronken te hebben. Hij werd daarop overgebracht naar het politiebureau, daar blies hij een promillage van 1,3. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Diefstal uit vakantiewoning

EERBEEK – In een vakantiewoning aan de Boshoffweg in Eerbeek is woensdagavond 4 maart ingebroken. De inbrekers namen onder andere een laptop mee.

De politie kreeg rond 20.45 uur melding van de inbraak. De daders zijn binnengekomen door een raam te forceren. Er werd een aantal spullen ontvreemd, waaronder een telefoon en een laptop.

Diefstal uit woning/bedrijfspand

LOCHEM – In de nacht van woensdag op donderdag 5 maart hebben onbekenden ingebroken in een woning c.q. bedrijfspand aan de Achterstraat in Lochem. Tot op heden wordt niets vermist.

De bewoners hoorden rond 3.00 uur dat er iemand in het pand was en alarmeerden de politie. Ter plekke werd echter niemand meer aangetroffen. De inbrekers kwamen binnen door een deur te forceren en hebben het pand doorzocht. Ze hebben voor zover bekend niets meegenomen.

Diefstal uit winkel

WARNSVELD – De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een diefstal van onder andere een pannenset bij een winkel aan de Dreiumme in Warnsveld.

Twee vrouwen hebben op woensdagmiddag 4 maart rond 14.20 uur onder andere een pannenset gestolen uit een winkel. Het winkelpersoneel liep achter de vrouwen aan om ze op de diefstal aan te spreken, maar ze zijn ontkomen. Ze wisten te ontkomen in een rode personenwagen en ondanks dat het kenteken aan de politie bekend werd, is de eigenaar nog niet aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Politie zoekt bestuurder witte bestelbus

GORSSEL – Op donderdagavond 26 februari heeft een witte bestelbus een geparkeerde auto aan de Veldhofstraat in Gorssel beschadigd en is vervolgens doorgereden. Mogelijk heeft de bestuurder het niet gemerkt. De politie is op zoek naar de bestuurder van de bus.

De politie kreeg die avond rond 19.50 uur een melding het voorval. Tijdens het keren op de weg heeft de bestelbus een zwarte personenauto geraakt. Daarbij is de spiegel van de auto beschadigd en is het portier gedeukt. De politie komt graag in contact met de bestuurder van de bus of vraagt mensen die meer weten, te bellen met de politie via 0900-8844.

Vrouw van fiets getrokken; politie zoekt getuigen

WINTERSWIJK – De politie zoekt getuigen die dinsdagavond 3 maart over de Kobstederweg in Winterswijk hebben gereden en getuige zijn geweest van het feit dan een vrouw van haar fiets werd getrokken.

De vrouw fietste dinsdagavond even na 23.30 uur op de Kobstederweg in Winterswijk toen er ter hoogte van de Jachthuisweg plotseling een man naast haar kwam fietsen. De man heeft haar ten val gebracht en probeerde de vrouw vast te pakken. De vrouw verzette zich hevig en wist te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Hierbij wordt speciaal contact gezocht met de bestuurder van een donkere auto die rond het tijdstip van het gebeurde van Winterswijk richting Wieskamp reed. Men kan zich melden via 0900-8844.

Coniferen in brand

APELDOORN – Op woensdagavond 4 maart is er een brand ontstaan in een rij coniferen aan de Loudonstraat in Apeldoorn. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 20:55 uur. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft de brand in onderzoek.

Fietser gewond bij aanrijding, politie zoekt automobilist

ELBURG – Op woensdagmiddag 4 maart is een 27-jarige man uit Elburg gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Hij liep een gebroken pols op bij de aanrijding.

De aanrijding gebeurde omstreeks 17:30 uur. De fietser reed vanaf het winkelcentrum ‘de Vrijheid’ richting de naastgelegen parkeerplaats en kwam door onbekende oorzaak in botsing met een personenauto. Hij kwam door de aanrijding ten val en raakte gewond. De bestuurder van de auto,  een zwarte Opel, heeft de aanrijding mogelijk anders ingeschat en is doorgereden.

De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de automobilist en getuigen. Zowel de automobilist als de getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

Strenge controle op motorcrossers

WINTERSWIJK – Een 30-jarige man uit Aalten is afgelopen weekend in het Storttelerbos in Winterswijk bekeurd. Hij was met drie kameraden op motoren door het stiltegebied aan het crossen.

Toezichthouders van de bos- en stiltegebieden doen een dringend beroep op motorcrossers om naar de officiële terreinen te gaan. Bij overtredingen wordt verbaliserend opgetreden.

Afgelopen weekend werden vier crossers in het stiltegebied van het Storttelerbos in Winterswijk gesignaleerd. De mannen waren onder andere door een houtwal gereden en in het gebied staan vele beschermde plantensoorten.
Ook kreeg de politie een melding dat een wandelende vrouw door een passerende crosser was aangetikt. Ze raakte niet gewond, maar het zorgt toch altijd voor een schrikreactie.

Eén van de crossers, een 30-jarige man uit Aalten, kon later staande worden gehouden door een boswachter. Hij kreeg een boete van 150 euro.

Toezichthouders en de politie doen een dringend beroep op motorcrossers om naar de officiële terreinen te gaan.

Twee mannen aangehouden na poging wisseltruc

WINTERSWIJK – De politie heeft op woensdagochtend 4 maart in Winterswijk twee Roemeense mannen aangehouden middels een wisse

ltruc geld probeerden buit te maken. Door de melding van een 71-jarige man uit Winterswijk konden de mannen aangehouden worden.

De Winterswijker was eerder die dag in de Bossesteeg aangesproken door een man die geld wilde wisselen. De Winterswijker had een waarschuwing over deze werkwijze in de plaatselijke krant gelezen en was alert. Hij wist te voorkomen dat de man geld uit zijn portemonnee graaide en gaf het voorval door aan de politie. Die kon daarop rond 11.45 uur een 25-jarige verdachte, samen met een 26-jarige man aanhouden op De Markt in Winterswijk. De mannen zijn meegenomen voor verhoor. Aangezien geen strafbaar feit kon worden aangetoond zijn zij weer in vrijheid gesteld. De mannen konden in eerste instantie niet in verband worden gebracht met soortgelijke voorvallen in de regio. Het is aannemelijk dat meer mensen op deze wijze geld trachten te bemachtigen. Net zoals de alert Winterswijker hoopt de politie met dit bericht mensen te waarschuwen voor dergelijke praktijken.

Vrouw van fiets geslagen

ZELHEM – De politie zoekt getuigen van een mishandeling die op maandagavond 2 maart in Zelhem plaats vond. Een 20-jarige vrouw uit de gemeente Bronckhorst werd omstreeks 18.40 uur door een onbekend gebleven vrouw van haar fiets geslagen toen ze over de Oranje Nassaustraat in Zelhem reed. Ze raakte daarbij licht gewond.

Een donkere personenauto met drie inzittenden moest vlak daarvoor op de kruising van de Doetinchemseweg en de Prinses Irenestraat voor haar remmen om haar voorrang te verlenen. Even later keerde de personenauto terug en stapte er een vrouw uit die haar al scheldend achterna rende. De vrouw sloeg de Zelhemse tegen haar hoofd waarop ze met haar fiets ten val kwam en buiten bewustzijn raakte. Toen ze bij bewustzijn kwam was de auto verdwenen. De fietsster heeft schaafwonden en vermoedelijk een hersenschudding aan de val overgehouden. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling en is met een buurtonderzoek bezig. Het slachtoffer meldde het feit op woensdag bij de politie.