Bedrijf Terborg ontruimd door ‘werkend’ vat styreen - GelreNieuws        

Bedrijf Terborg ontruimd door ‘werkend’ vat styreen

Geplaatst op 27 mei 2009, om 19:47 uur

Archieffoto Nicolaas KerkmeijerTERBORG – De situatie bij de productiefabriek voor kabelverbindingen aan de Lovinkweg in Terborg is stabiel en onder controle. Er vindt geen uitstoot meer plaats van dampen.

Daarmee is ook de gisterenavond aangekondigde mogelijke stankoverlast in een deel van Terborg niet meer aan de orde. Het advies aan omwonenden van het bedrijf om, bij het waarnemen van de geur, uit voorzorg ramen en deuren gesloten te houden is niet meer van kracht.

Woensdagochtend 27 mei ontsnapte er bij het productiebedrijf een brandbare stof uit een klein vat van ongeveer 1 kubieke meter. Het gaat om de stof styreen. Het is een stof die mogelijk stankoverlast veroorzaakt die enige irritatie kan opleveren. De stof levert geen gevaar voor de gezondheid op. Omdat de dampen buiten zijn vrijgekomen, waren de concentraties laag.

De maatregelen die de brandweer en het bedrijf gisteren hebben genomen, hebben ertoe geleid dat de situatie nu onder controle is. Het bedrijf blijft de situatie nauwlettend in de gaten houden.