Politie zet 25 man op onderzoek zware mishandeling Ermelo

Geplaatst op 15 mei 2009, om 11:41 uur

ERMELO – Het 89-jarige slachtoffer uit Ermelo is in de nacht van zondag op maandag 11 mei zeer ernstig mishandeld na een inbraak in zijn woning.

Volgens de politie het slachtoffer heeft dit in een eerste summiere verklaring bevestigd. Hij werd pas maandagavond laat door de politie in zijn woning aangetroffen. De politie zoekt contact met een man met een hondje en vraagt mensen die tips hebben contact op te nemen met 0900 – 8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Slachtoffer
De uiterst gewelddadige overval op het 89-jarige slachtoffer werd maandagavond laat ontdekt. Hij was niet op bezoek gekomen bij zijn in een verpleeghuis verblijvende vrouw. De instelling sloeg alarm en de politie trof de zwaar mishandelde man in zijn woning aan de Wethouder Rikkerslaan aan. Hij is direct naar het ziekenhuis vervoerd en zijn situatie is, ondanks de omstandigheden, stabiel.

TGO
De politie is met een Team Grootschalig Opsporing (TGO) met 25 rechercheurs een onderzoek gestart. Zij hield, ondanks de ontdekking van het misdrijf in de avonduren van maandag de 11e mei, al rekening met het feit dat de inbraak en de daarop volgende zware mishandeling eerder had plaatsgevonden. Uit de eerste summiere verklaring van het slachtoffer wordt dit bevestigd.

Buurt- en sporenonderzoek
De politie is maandagavond direct met een uitgebreid buurtonderzoek gestart en heeft al enkele tientallen mensen gesproken. Nog niet alle buurtbewoners zijn thuis aangetroffen. De politie houdt rekening met het feit dat één of meer van hen op de dag van het misdrijf wel aanwezig waren, maar mogelijk vanwege vakantie of werk op dit moment elders verblijven. Ook de Technische Recherche is direct met medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag een sporenonderzoek gestart.

Man met hondje gezocht
Het delict heeft voor de nodige onrust in Ermelo gezorgd en zorgt mede door de aandacht in de media voor de nodige tips. Het rechercheteam is druk bezig om deze op haar waarde en inhoud te beoordelen en uit te rechercheren. Vooruitlopend op nog andere te stellen vragen zoekt het rechercheteam op dit moment contact met een man met een hondje.

Deze hondenuitlater zou maandagochtend in alle vroegte op of in de omgeving van de Wethouder Rikkerslaan hebben gelopen. In de komende periode zullen er nog de nodige onderzoeksverrichtingen in de omgeving van de Wethouder Rikkerslaan plaats vinden.

Mensen die informatie over dit misdrijf te hebben, kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 en ook met de Criminele Inlichtingen Eenheid van de politie via 06 – 23239132.