Controle hangplekken/ horecatoezicht politiebikers - GelreNieuws        

Controle hangplekken/ horecatoezicht politiebikers

Geplaatst op 1 augustus 2009, om 13:40 uur

DOETINCHEM – Bij surveillance door politiebikers op bekende hangplekken werd vrijdagavond 31 juli een 19-jarige Doetinchemmer aangetroffen. Het moest nog een straf van 27 dagen uitzitten. Hij is ingesloten voor transport naar een Huis van Bewaring. Later in de nacht werden nog drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Voorafgaand aan het toezicht in de Doetinchemse horeca controleerden politiebikers diverse hangplekken. Rond 22.20 uur troffen zij bij een scholencomplex aan de Slingelaan een groepje jongeren. Van één van hen was bekend dat hij nog een straf moest uitzitten. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Verder waren er geen bijzonderheden tijdens de controle.

De stapavond in het Doetinchemse uitgaanscentrum was druk maar gezellig. De bikers hoefden slechts een enkele keer corrigerend op te treden. Aan het eind van de nacht moesten zij, samen met collega’s, nog in actie komen. Getuigen meldden de vernielingen van plantenbakken in de Grutstraat. De bikers waren snel ter plaatse en troffen een groepje mannen aan die verantwoordelijk waren voor de vernielingen. Drie van hen zouden daadwerkelijk vernielingen hebben gepleegd. De verdachten, alleen rond de 27 jaar en afkomstig uit Zevenaar en Doetinchem zijn ingesloten voor nader onderzoek. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.