+ Man gewond bij bedrijfsongeval

Geplaatst op 8 augustus 2009, om 11:34 uur

STEENDEREN – Bij een ongeval in een bedrijfspand aan de Doctor A Ariensstraat in Steenderen is vrijdagmiddag 7 augustus een 47-jarige Duitse werknemer gewond geraakt.

Het ongeval vond even voor 18.00 uur plaats. De werknemer was samen met collega’s bezig met het plaatsen van een koelcel.
Op een gegeven moment wilden zij een wand van ongeveer 200 kg zwaar omhoog takelen. De ketting van de takel kon dit gewicht niet houden, waarna de wand naar beneden viel en op de 47-jarige man terecht kwam. Zij collega’s wisten de plaat weg te halen. De onfortuinlijke werknemer is met vermoedelijk heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal een onderzoek instellen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Insluiping

BEEK – Vrijdagavond 7 augustus heeft een insluiping plaatsgevonden in een woning aan de Schaapsdrift in Beek (gem. Montferland).

Onbekenden namen tussen 23.15 uur en zaterdag 8 augustus 00.30 uur uit de woning en uit het aangrenzende bedrijfspand onder meer laptops, een mobiele telefoon, een portemonnee een digitale fotocamera, sieraden en geld weg. De daders zijn vermoedelijk via een openstaande deur de woning binnengegaan. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor insluiping

WINTERSWIJK – De politie heeft vrijdag 7 augustus een 25-jarige man uit Winterswijk aangehouden voor mishandeling van een personeelslid van een supermarkt aan de Dingstraat in Winterswijk.

De politie kreeg omstreeks 11.45 de melding van het voorval. De 25-jarige Winterswijker was het niets eens met de prijs van de goederen die hij moest afrekenen en kreeg daarover onenigheid met een caissière. Een personeelslid welke te hulp schoot kreeg van de man een klap in zijn gezicht en een schop tegen zijn been. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. Door de supermarkt werd een lokaalverbod voor de duur van twee jaar aan de man uitgereikt.

Aangehouden voor diefstal koper

APELDOORN – De politie heeft vrijdag 7 augustus twee inwoners van Apeldoorn (29 en 45 jaar) aangehouden op verdenking van diefstal van koper.

De politie kreeg omstreeks 11.40 uur de melding dat bij het Julianaziekenhuis aan de Sprengenweg in Apeldoorn twee mannen ijzer hadden weggenomen.

Agenten die ter plaatse gingen troffen de mannen op de Nijverheidstraat aan. Ze waren in het bezit van een fiets vol koperen buizen. Hierop zijn de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar ze zijn ingesloten voor nader verhoor.

Aangehouden na mishandeling

APELDOORN – De politie heeft vrijdagavond 7 augustus een 27-jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden op verdenking van mishandeling

De politie kreeg even na 18.00 uur de melding van een ruzie tussen enkele personen op de Stationsstraat in Apeldoorn. Tijdens deze ruzie sloeg de 27-jarige Apeldoorner een 44-jarige plaatsgenoot met een fles tegen het hoofd. De 44-jarige Apeldoorner raakte hierdoor gewond aan zijn oor. Na het incident vertrok de 27-jarige man, maar hij kon korte tijd later op de Kerklaan worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man in vrijheidgesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief Aangehouden

HARDERWIJK – Vrijdag 7 augustus is een 26-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had bij een supermarkt aan het P.C. Hooftplein in Harderwijk geprobeerd om een zogenaamde beertender weg te nemen zonder te betalen.
De man wilde omstreeks 16.00 uur bij de kassa enkele goederen betalen, omdat hij dit toch niet kon, liep hij voorbij de kassa en liet de goederen liggen. De man had echter een tas bij zich waar nog een zogenaamde beertender in zat. Toen hij hierop werd aangesproken door een personeelslid, zette de man het op een rennen. Het personeelslid zette de achtervolging in en aan de hand van getuigenverklaringen kon de man korte tijd later op de Graaf Ottolaan worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Auto gestolen

Emst – Vrijdag 7 augustus is een personenauto ontvreemd die geparkeerd stond in de berm van de Viskweekweg in Emst.

De eigenaar had de auto omstreeks 14.15 uur geparkeerd in de berm van de Viskweekweg in Emst. Toen hij omstreeks 15.35 terug kwam op de plek waar hij zijn auto had geparkeerd, bleek deze te zijn verdwenen.
De auto, een rode Peugeot 205, voorzien van het kenteken HT-RP-84, staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. De politie onderzoekt de diefstal.