Man vast na brand in De Maten

Geplaatst op 29 oktober 2009, om 23:21 uur

APELDOORN – Donderdagmiddag 29 oktober heeft de politie een man aangehouden op verdenking van brandstichting bij een auto aan de Kaartenmakershoeve in de nacht van woensdag op donderdag 29 oktober. Het politieonderzoek naar de eerdere brandstichtingen wordt voortgezet.

De aangehouden man kwam na politieonderzoek als verdachte naar voren. De politie onderzoekt of de man ook verantwoordelijk is voor eerdere brandstichtingen in de Maten. Donderdagavond is in zijn woning onder leiding van de rechter-commissaris huiszoeking verricht. Over de uitkomsten van deze huiszoeking en de identiteit van de man doet de politie op dit moment in belang van het onderzoek nog geen nadere mededelingen. De verdachte is in verzekering gesteld.

De inspanningen van de politie om de brandstichtingen in de Maten op te lossen gaan onverminderd door, inclusief de extra surveillances.

De politie roept de bewoners van de Maten nog altijd op om alert te zijn en verdachte zaken direct door te bellen aan de politie via 0900-8844 of  112.