+ Automobilist blaast 4x maximum promillage

Geplaatst op 20 november 2009, om 12:26 uur

AlcoholcontroleGORSSEL – De politie heeft donderdagavond 19 november een 65-jarige automobilist uit de gemeente Lochem aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man blies vier keer het maximum toegestane promillage.

De automobilist werd rond 19:20 uur tijdens een controle staande gehouden aan de Flierderweg in Gorssel. Uit een blaastest bleek dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van ruim 2 promille. Het maximum toegestane promillage is voor ervaren bestuurders 0.5 promille. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man aangehouden na mishandeling

TWELLO – De politie onderzoekt een incident waarbij een 45-jarige man uit Twello geslagen is. Het incident heeft zich donderdagmiddag 19 november voorgedaan en een 26-jarige plaatsgenoot is aangehouden voor mishandeling.

De politie ontving rond 14.30 uur een melding van een mishandeling aan de Stationsstraat in Twello. De 45-jarige man zou geslagen zijn door de 26-jarige man en liep een hoofdwond op.

De politie kwam ter plaatse en heeft de 26-jarige man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek.

Bromfietser gewond bij aanrijding personenauto

EMPE – Een 20-jarige bromfietsster uit Zutphen is donderdagmiddag 19 november gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Ze is met een pijnlijke schouder overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur. De bromfietsster reed over het fietspad dat parallel ligt aan de Rijksweg in Empe, ze kwam vanuit de richting Voorst en reed richting Zutphen. De 57-jarige automobilist reed over de rijbaan in dezelfde richting. Ter hoogte van een woning aan de Rijksweg wilde de automobilist rechtsaf slaan om het erf op te rijden. Hij zag hierbij de naderende bromfietsster over het hoofd. Ze kwam ten val en raakte gewond aan haar schouder. Ze is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 20 november een 23-jarige automobilist uit Zutphen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De beginnend bestuurder werd rond 02:30 uur tijdens een routinecontrole aan de J.P. Heijestraat in Zutphen staande gehouden. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.9. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.