Graafschapsupporters zoeken confrontatie met politie

Geplaatst op 8 november 2009, om 18:42 uur

politieCOEVORDEN – Een groep van 150 supporters van voetbalclub De Graafschap uit Doetinchem heeft zondagmiddag in Coevoerden de confrontatie gezocht met de politie.

Zij gooiden met stenen naar de agenten en er werd over en weer geslagen. De mobiele eenheid moest ingrijpen. Bij de ongeregeldheden loste de politie twee waarschuwingsschoten, zei burgemeester Bert Bouwmeester van de Drentse gemeente.

Supporters waren op weg naar de wedstrijd van hun club tegen Emmen. Volgens een politiewoordvoerster raakten aan beide kanten mensen lichtgewond. Een aantal Achterhoekers bracht vernielingen aan in twee treinen. Er sneuvelden onder meer lampen en ruiten. Het is nog niet bekend hoeveel personen hiervoor zijn gearresteerd. Op het station houden agenten nog tientallen mensen vast.

Volgens een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) liep het fout nadat de supporters in Zwolle waren overgestapt op een andere trein. In Coevorden wilde ineens een grote groep mannen er vandoor, zei hij. De politie probeerde ze in de trein te houden, waarop een handgemeen ontstond. Het is de politie nog niet duidelijk waarom de aanhang in Coevorden de trein uitging.

Tekst: bron