Jongen (15) in Zutphen beroofd door drie jongens

Geplaatst op 26 november 2009, om 10:26 uur

ZUTPHEN – Woensdagavond 25 november is een 15-jarige jongen uit Zutphen op de Govert Flinckstraat in Zutphen beroofd door drie jongens. Hij is hierbij geschopt, geslagen en bedreigd met een mes.

De politie stelde direct een onderzoek in een heeft vlak na middernacht een minderjarige jongen uit Warnsveld in zijn woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De beroving vond rond 20:00 plaats. De 15-jarige jongen en een vriend stonden bij een school aan de Govert Flinckstraat toen drie jongens naar hen toe kwamen. De 15-jarige jongen kreeg de opdracht zijn zakken leeg te maken. Toen hij probeerde weg te rennen werd hij vastgegrepen en geschopt en geslagen. Daarna is de jongen onder bedreiging van een mes een geldbedrag afhandig gemaakt. Nadat de politie was gealarmeerd over het incident is direct een onderzoek ingesteld. Dit heeft geleid tot de aanhouding van de minderjarige jongen in Warnsveld. Het onderzoek naar wie de andere jongens waren die betrokken waren bij de beroving wordt voortgezet. Als mensen getuige zijn geweest van de beroving roept de politie hen op de politie te bellen via 0900-8844.