+ Man klem tussen vrachtwagen en heftruck

Geplaatst op 19 november 2009, om 13:40 uur

NUNSPEET – Een 23-jarige man uit Elspeet heeft woensdag 18 november op zijn werk in Nunspeet diverse kneuzingen opgelopen toen hij knel kwam te zitten tussen zijn heftruck en de laadklep van een vrachtwagen.

De man was omstreeks 08.20 uur bij een bedrijf aan de Energieweg met zijn heftruck bezig om een vrachtwagen te laden. In de vrachtwagen stond een steekwagen die op een gegeven moment wegrolde. De Elspeter sprong van zijn heftruck om in te grijpen, maar vergat zijn eigen voertuig op de handrem te zetten. Hij kwam klem te zitten tussen de lepel van z’n heftruck en de laadklep van de vrachtwagen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hier bleek zijn letsel mee te vallen; hij liep diverse kneuzingen op en kon na behandeling naar huis. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Jongen aangehouden na graffiti spuiten

NUNSPEET – De politie heeft woensdagochtend 18 november een 15-jarige jongen aangehouden voor het aanbrengen van graffiti in een fietstunnel op de Elspeterweg in Nunspeet.

De jongen werd door de politie op heterdaad betrapt toen hij bezig was om de binnenzijde van de fietstunnel nabij het Transferium te voorzien van graffiti. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De ouders van de jongen worden in kennis gesteld en de jongen zelf zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Zeventig bestuurders te hard

HATTEMERBROEK/NUNSPEET – De politie heeft woensdag 18 november ondermeer naar aanleiding van klachten diverse verkeerscontroles gehouden. Bij een snelheidscontrole in Hattemerbroek reden 70 bestuurders te hard.

Naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag op de Zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek heeft de politie in de avondspits een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse mag men 50 km rijden en van de ruim 600 passanten reden er 70 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 68 en de overtreders krijgen hun boete thuis gestuurd.

Op de Nijverheidsweg in Nunspeet werd gecontroleerd of men de gordel droeg en of bij het telefoneren in de auto men dit handsfree deed. Zes bestuurders werd bekeurd omdat zij de gordel niet droegen en twee vanwege het niet handsfree bellen. Ook werd een bestuurder bekeurd omdat hij met een gladde band reed.

Met drank op achter stuur

HARDERWIJK – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 31-jarige Harderwijker. Hij werd donderdagochtend 19 november rijdend aangetroffen en bleek gedronken te hebben.

Surveillerende agenten zagen de automobilist omstreeks 04.10 uur op de Deventerstraat rijden. Om het aantal letselongevallen terug te dringen en het alcoholgebruik in het verkeer aan te pakken, controleert de politie dagelijks steekproefsgewijs meerdere bestuurders. Deze Harderwijker bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau op de ademanalyseapparatuur 0.9 promille. Met een proces-verbaal en een rijverbod kon hij later lopend het politiebureau verlaten.

Hennepplantage ontmanteld

HARDERWIJK – De politie heeft woensdagmiddag 18 november in Harderwijk en hennepplantage ontmanteld. Er werden twee aanhoudingen verricht.

De politie stelde een onderzoek in in een woning op de Tufbergerhout. Het vermoeden bestond dat hier een hennepkwekerij werd geëxploiteerd. In de woning werden twee Harderwijkers ( 24 en 25 jaar) aangehouden en op zolder bleek men net geoogst te hebben. De zakken met toppen en de apparatuur werden in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.