+ Politie toch iets sneller dan gedacht

Geplaatst op 21 november 2009, om 16:29 uur

ZUTPHEN – Twee meisjes van 15 jaar uit Zutphen, trapten in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 november herhaaldelijk tegen een hekwerk van een pand aan de Berkelsingel in hun woonplaats. Ze belden vervolgens zelf de politie, met de bedoeling dat wanneer de politie arriveerde, ze hard zouden wegrennen.

Het liep anders af. Terwijl het tweetal rond 00.30 uur naar de politie had gebeld met een klacht van overlast, bleven ze tegen het hekwerk trappen. Toen de politie arriveerde waren ze niet snel genoeg weg. Ze werden opgepakt en naar het bureau gebracht. Bij onderzoek bleek er geen schade te zijn. Ze worden aangemeld bij het jeugdpreventieproject voor een passende maatregel.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man aangehouden na vernieling voordeur

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 november een 23-jarige man uit Zutphen aangehouden nadat hij bij een woning aan den Van der Capellenlaan de ruit van de voordeur had ingeslagen.

Hij wilde rond 03.00 uur met één van de bewoners in gesprek, maar werd niet binnen gelaten. Daarna sloeg de man de ruit in,. Hij raakte gewond en werd door de ambulancemedewerkers verzorgd. Daarna werd hij aangehouden en op het politiebureau ingesloten. Tegen hem volgt een proces-verbaal.

Bromfietser (18) gewond bij ongeval

TEUGE – Een 18-jarige bromfietser uit Deventer is vrijdagmiddag 20 november gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg in Teuge. Hij is, met onder meer een polsfractuur, overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval vond omstreeks 15.900 uur plaats. De bestuurder van een taxibusje reed vanuit de richting Twello op de Rijksstraatweg en sloeg linksaf een erf op. Hij zag daarbij de tegemoetkomende brommer over het hoofd.