Video: Vrachtwagen botst, slacht even uitgesteld

Geplaatst op 15 april 2010, om 16:12 uur


LAREN (G) –
Voor ruim 200 varkens werd de slacht donderdagmiddag even uitgesteld. De vrachtwagen waarin de dieren werden vervoerd raakte betrokken bij een aanrijding op de Rengersweg N332 tussen Laren(G) en Lochem.

Het ongeluk gebeurde kort na half een. Volgens de politie reed een 30-jarige automobiliste uit Schiedam op de Rengersweg in de richting van Lochem. De vrouw wilde ter hoogte van het tankstation de Beuzelshoek inrijden. De 25-jarige chauffeur uit Blankenham van het varkenstransport had dat te laat in de gaten en boste achterop de auto van de vrouw.

De auto van de vrouw belandde door de klap half op het naast gelegen fietspad en half in de voortuin van de woning bij het tankstation. De vrouw raakte gewond en moest door de hulpdiensten uit haar benarde positie worden bevrijd. Ze werd voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen overgebracht.

De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Zijn vrachtwagen raakte dusdanig beschadigd dat deze niet meer verder kon rijden. Nadat het onderzoek van de verkeersongevallendienst van de politie was afgerond konden de 117 varkens worden overgeladen in een andere vrachtwagen. De aanhanger met andere helft van de varkens bleek nog te kunnen rijden, deze werd omgekoppeld. Vervolgens vertrok de vrachtwagencombinatie als nog richting de slacht in Groenlo.

Het verkeer werd lange tijd over een rijbaan langs het ongeluk geleid. Dat veroorzaakte in beide richtingen files.

Video: