Passagier zwaargewond bij ongeval op A50 - GelreNieuws.nl

Passagier zwaargewond bij ongeval op A50

Geplaatst op 25 mei 2010, om 15:53 uur

HEERDE – Bij een ongeval op de A 50 onder Heerde is dinsdagmiddag 25 mei een 27-jarige man uit Hoogeveen zwaar gewond geraakt. Hij werd als passagier uit één van de bij een aanrijding betrokken auto’s geslingerd. De rijbaan is geruime tijd afgesloten geweest.

De aanrijding werd omstreeks 15.30 uur bij de alarmcentrale gemeld en had plaatsgevonden op het weggedeelte in de richting Zwolle. Een paar honderd meter voor een benzinestation waren twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Ten gevolge hiervan sloeg één van de auto’s enkele malen over de kop. Uit deze auto werd de passagier, een 27-jarige man uit Hoogeveen, geslingerd. Het slachtoffer raakte zwaar gewond. De bestuurder een 24-jarige plaatsgenoot kon door ambulancepersoneel ter plaatse worden behandeld.

Voor de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst werd de snelweg richting Zwolle afgesloten. Een arts van de gealarmeerde traumahelikopter verleende medische hulp bij het stabiliseren van het slachtoffer. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Het verkeer werd via de afrit Heerde-Zuid omgeleid en na verloop van tijd kon één rijstrook weer worden opengesteld. Rond 18.00 uur kon de hele snelweg worden vrijgegeven.

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de Hogeveense bestuurder naar de linker weghelft wilde sturen en hierbij een auto naast hem, bestuurder door een 25-jarige man uit Kampen, niet had opgemerkt. Hierdoor tikte hij deze aan en bij het corrigeren van zijn voertuig sloeg hij enkele malen over de kop.