Boetes bij verkeerscontrole - GelreNieuws.nl

Boetes bij verkeerscontrole

Geplaatst op 28 mei 2010, om 14:57 uur

VAASSEN/EMST – De politie heeft donderdag 27 mei op diverse locaties in Vaassen en Emst verschillende verkeerscontroles gehouden. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid en het niet dragen van een autogordel.

De controles werden gehouden naar aanleiding van klachten uit de omgeving. Voornamelijk in 30-km zones wordt vaak te hard gereden. De Krugerstraat in Vaassen is zo’n gebied. Ook is dit een bekende schoolroute. Ook de Industrieweg en Koekoeksweg in Vaassen zijn 30-km zones. In de ochtend zijn in deze gebieden 18 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 55 km/u.

In Emst werd er gecontroleerd op de Kanaalweg en de Hoofdweg. Op de Hoofdweg hield iedereen zich gedurende de controle aan de snelheid. Op de Kanaalweg, een 60-km zone, werd wel te hard gereden. Hier werden 4 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid betrof 77 km/u.

Verder werden drie bestuurders beboet voor het niet dragen van de gordel of het niet kunnen tonen van een rijbewijs, en er is een bedrag van ruim 500 euro geïnd aan openstaande boetes van inwoners van de gemeente Epe. Eén persoon kon ondanks meerdere vorderingen het openstaande boetebedrag niet betalen. Van deze persoon is de auto in beslag genomen. Deze krijgt de eigenaar terug op het moment dat het boetebedrag betaald is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com