Grote brand in loods Wapenveld

Geplaatst op 28 augustus 2010, om 03:58 uur

WAPENVELD – Bij een zeer grote brand in een loods aan de Smitskamp in Wapenveld is in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 augustus asbest vrijgekomen. Direct gevaar voor de volksgezondheid levert dat niet op dankzij het rustige en vochtige weer. Dat meldt de brandweer zaterdag.

Volgens de brandweer werd het vuur rond kwart over drie ontdekt. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit  om de brand te bestrijden. Tevens werden er metingen verricht om te kijken in hoeverre er gevaarlijke stoffen vrijkwamen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brand woedde in een loods van het busverhuurbedrijf Delta Tours. Rond acht uur ’s ochtends kon de brandweer het sein brand meester geven. Volgens een woordvoerder stonden in de loods oldtimerbussen, die verloren zijn gegaan door het vuur.

In de loods lagen ook reinigingstabletten voor zwembaden opgeslagen, maar volgens de brandweer hebben die geen gevaarlijke situaties veroorzaakt.

De vrijgekomen asbest is afkomstig van dakplaten „Het dak is oud en daar komt de asbest van af. De asbest slaat echter snel neer, dus dat levert weinig problemen op voor de omgeving.” Gebouwen in de omgeving van de loods lopen geen gevaar. „Eén woonhuis is even in gevaar geweest, maar de brandweer heeft de brand kunnen beperken tot de loods”, laat de woordvoerder weten.