Wilde politieachtervolging eindigt in Wilp

Geplaatst op 27 januari 2011, om 22:45 uur

HUISSEN/WILP – De politie heeft na een wilde achtervolging een 52-jarige man uit Huissen aangehouden op verdenking van bedreiging dan wel zware mishandeling. Bij de achtervolging die eindigde in Wilp werd ook een politiehelikopter ingezet.

Rond 19.00 uur kreeg de politie de melding van een conflictsituatie in de familiesfeer bij een woning in Huissen. Toen de gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen en de man wilde aanspreken in zijn auto, vluchtte de 52-jarige met hoge snelheid in de richting van de Karstraat. Bij het wegrijden reed de man in op één van de agenten die daarbij aan zijn schouder werd geraakt. De agenten zette daarop direct de achtervolging in. Tijdens de achtervolging maakte de bestuurder diverse verkeersovertredingen zoals snelheid, rijden door rood licht en rijden over verkeersheuvels.

In een poging de auto te stoppen barricadeerde de politie de Karstraat. De man wist de blokkade te passeren waarop de politie probeerde de banden van de auto lek te schieten.

Uiteindelijk werd besloten de achtervolging met de opvallende politieauto’s te staken omdat er te gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden. De achtervolging werd echter overgenomen door onopvallende politieauto’s.

Na een lange achtervolging kon de 52-jarige uiteindelijk rond 22.00 uur met behulp van een zwaar bewapend arrestatieteam worden aangehouden in Wilp. De man is overgebracht naar het politiebureau in Arnhem. Bij de achtervolging zijn geen gewonden gevallen.