Politie schiet bijtende hond dood in Zutphen

Geplaatst op 15 februari 2011, om 15:52 uur

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdagochtend 15 februari in de Laarstraat in Zutphen alles in het werk gesteld om een 37-jarige Zutphenaar te helpen, die door zijn hond was aangevallen.

Het dier liet zijn baasje niet los en uiteindelijk is besloten om de hond met een gericht schot uit te schakelen. De eigenaar moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

De politie kreeg omstreeks 10.30 uur een melding dat een man in de Laarstraat in een bedrijfspand door zijn hond was aangevallen. Het dier zou helemaal door het dolle zijn. Twee politie-eenheden, waaronder een hondengeleider gingen naar de betreffende locatie. Voor het pand troffen ze de eigenaar en de hond aan. Het dier hield zijn baasje in een klemmende beet vast.

Ondanks diverse pogingen door de hondengeleider, onder meer met een stroomstootwapen, liet de hond niet los. De eigenaar schreeuwde van de pijn en besloten werd het dier met een gericht pistoolschot uit te schakelen.

Hierna is het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. De dierenambulance heeft zich over de hond, een Amerikaanse stafford, ontfermd. Het dier overleefde zijn daad niet.

Heeft u foto’s? Mail dan naar [email protected]