Grote brand verwoest schuur Laren - GelreNieuws        

Grote brand verwoest schuur Laren

Geplaatst op 24 april 2011, om 16:12 uur


LAREN – Een felle brand heeft zondagmiddag een schuur bij een boerderij aan de Langelersdijk in Laren (G.) volledig verwoest. Een andere schuur brandde van binnen helemaal uit. Niemand raakte gewond.

De brand werd kort na 15 uur ontdekt. De rookontwikkeling en de metershoge vlammen waren van grote afstand te zien. De brandweer zette drie blusvoertuigen en een slangenwagen in. Het bluswater moest over enkele honderden meters worden aangevoerd. Ondanks de grote inzet van de brandweer ging een schuur met daarin wee tractoren, landbouwmachines en een caravan volledig in vlammen op. In de schuur lag ook een dieselvat van 300 liter. Volgens de brandweer was die bijna leeg.

Een naastgelegen schapenschuur brandde van binnen uit. De schapen stonden in de wei en bleven ongedeerd. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de boerderij en andere schuren op het erf.

Volgens de brandweer is er asbest bij de brand vrijgekomen. De Langelersdijk werd daarom afgesloten. Aan het eind van de middag bleek dat de asbest alleen op het erf lag en werd de weg vrijgegeven. De gemeente bekijkt wanneer de asbest moet worden opgeruimd.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.