16 jaar cel voor doden zoontjes in Terwolde - GelreNieuws        

16 jaar cel voor doden zoontjes in Terwolde

Geplaatst op 5 februari 2013, om 14:28 uur

ZUTPHEN – De vrouw die in januari 2012 haar twee zoontjes van 10 en 7 jaar met medicijnen om het leven bracht, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar. De rechter acht de moeder schuldig aan moord.

De 42-jarige moeder beroofde de kinderen opzettelijk en met voorbedachten rade van het leven in een stacaravan op een vakantiepark aan de Bandijk in Terwolde. Dit dram vond plaats op 16 januari 2012. In het lichaam van beide jongens werd een hoge concentratie pijnstiller gevonden.

De rechtbank oordeelt, dat de vrouw een allesbepalende en sturende rol had bij de inname van de medicijnen door de twee jongens. Voordat de kinderen die middag uit school kwamen, had zij zich voorbereid. Zij zocht op internet naar informatie over zelfdoding met medicijnen. Ook vond de politie een afscheidsbrief in haar broekzak. Vooral door deze twee feiten concludeert de rechtbank dat de moeder het initiatief nam.

De verklaring van de verdachte dat haar oudste zoontje het initiatief tot het beëindigen van hun levens zou hebben genomen vindt de rechtbank niet aannemelijk. Verder oordeelt de rechtbank dat de twee  zijn overleden door de inname van de medicijnen. Het oudste kind had een hartspierontsteking waaraan hij medisch gezien ook aan had kunnen overlijden. Dat was hier niet het geval.

De verdachte krijgt geen TBS opgelegd. Hoewel de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is, is er geen herhalingsgevaar. Daarvoor is deze zaak te verbonden met een combinatie van hele specifieke omstandigheden.

Zie ook:

– Crematie slachtoffers drama Terwolde
– Moeder drama Terwolde uit ziekenhuis
– Condoleanceregister na drama Terwolde
– Moeder (41) drama Terwolde aangehouden
– Vader was al bang voor drama Terwolde
– School herdenkt kinderen drama Terwolde
– Kinderen dood bij familiedrama in Terwolde