Apeldoorners slaan motoragent in elkaar

Geplaatst op 15 december 2014, om 18:56 uur

s_NKM_111118-16EINDHOVEN – Een politieman is zondagavond gewond geraakt toen hij iemand wilde aanhouden. Hij kreeg klappen en liep daardoor botbreuken op aan een oogkas. De motoragent is naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. Vijf verdachten zijn aangehouden, waaronder vier Apeldoorners.

De politieman zag rond 20.30 uur tijdens een motorsurveillance dat iemand op de Rechtestraat tegen een fiets schopte. Hij wilde de man een bekeuring geven voor baldadigheid, maar daar was deze het niet mee eens. Hij keerde zich tegen de agent en kreeg daarbij hulp van enkele andere mannen die bij hem waren. Toen de zaak escaleerde, gebruikte de agent pepperspray. Desondanks kreeg hij klappen waarbij hij het letsel opliep. De verdachten gingen er daarna vandoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gewaarschuwde agenten zijn in de omgeving gaan zoeken en troffen op de Vrijstraat een groep van vijf mannen aan die aan het signalement van de verdachten voldeden. Ze zijn allemaal aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het gaat om vier mannen uit Apeldoorn (19, 22, 23 en 24 jaar) en een 25-jarige man uit Deventer.