Vier Arnhemmers aangehouden voor diefstal boot in Doetinchem

Geplaatst op 16 mei 2016, om 16:04 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkDOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 16 mei vier personen aangehouden op verdenking van diefstal van een boot.

Een surveillerende agent zag omstreeks 03.00 uur een personenauto en een bestelauto vlakbij de haven aan de Stokhorstweg in Doetinchem staan met daarbij twee personen die zich verdacht ophielden. De agent ging polshoogte en zag in de open bestelauto een leeggelopen polyesterboot met buitenboordmotor liggen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De agent hield de twee personen, een vrouw (29 jaar) en een man (48 jaar) beide uit Arnhem, staande. Aangezien zij geen goede verklaring konden geven voor hun aanwezigheid, liet de agent meer collega’s ter plaatse komen.

Zij troffen in de omgeving nog twee mannen aan (23 en 46 jaar uit Arnhem) die zich hadden verstopt. Ook werd er een kapot gesneden slot aangetroffen. Alle personen zijn aangehouden op verdenking van diefstal van de boot.

De politie onderzoekt de zaak en gaat proberen de eigenaar van de boot te achterhalen. De bestelauto en de boot zijn in beslag genomen.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook