+ Automobilist gewond bij conflict met motorrijder

Geplaatst op 15 mei 2009, om 17:48 uur

BARCHEM – Op zaterdag 25 april heeft er zich een verkeersconflict afgespeeld op de Lochemseweg in Barchem. Dit gebeurde tussen 14.00 en 15.00 uur tussen een 60-jarige automobilist uit Lochem en een motorrijder. De automobilist raakte hierbij gewond.

Het conflict begon al op de Lochemseweg toen de motorrijder achter de automobilist reed. Toen de automobilist afremde om linksaf te slaan, werd dit vermoedelijk te laat opgemerkt door de motorrijder, waardoor die de auto maar net kon ontwijken. De motorrijder is achter de automobilist aangereden, het terrein van een hotel op. Na een woordenwisseling heeft hij de automobilist een aantal keren geslagen. Hierbij liep de automobilist een zware hersenschudding en een gebroken neus op. Om deze zaak op te lossen is de politie op zoek naar getuigen. Bekend is dat een bestuurder van een grijze auto getuige was, zijn verklaring wil de politie graag optekenen. Hij en andere getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Met auto kanaal in

EERBEEK – Op vrijdagochtend 15 mei om 05.50 uur kwam bij de politie de melding binnen van een auto die het kanaal in was gereden. Dit was gebeurd op de Dierenseweg ter hoogte van Eerbeek.

De 25-jarige bestuurder uit Dieren had moeten remmen voor de verkeerslichten, waardoor zijn linker voorwiel grip op de weg verloor. De auto begon te tollen en is in het water terecht gekomen. De man kon zelf uit de auto komen door het raampje open te doen. Bewoners van een nabijgelegen woning hebben de man opgevangen. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de auto uit het water getakeld. Er zal een onderzoek ingesteld worden naar de toedracht van het ongeval.

Overvaller aangehouden

ZUTPHEN – Op donderdag 14 mei werd er rond 15.50 uur een overval gepleegd op een benzine-station aan de Emmerikseweg in Zutphen. De dader is te voet weggevlucht, zonder buit. De politie heeft later op de avond een 22-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van het plegen van de overval.

De overvaller had een personeelslid bedreigd met een mes. Daarop ontstond er een kleine schermutseling en de medewerker zag kans alarm te slaan. Hierop ging de overvaller er vandoor. Door camerabeelden uit de shop had de politie een sterk vermoeden dat het ging om de 22-jarige man. De politie stelde direct op diverse adressen en onderzoek in. Later op de avond is de verdachte in een woning van een bekende van hem in Zutphen aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Aangehouden voor rijden onder invloed en vernieling

EEFDE/ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 15 mei rond 01.20 uur een 43-jarige man uit Velp aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Hij werd hierop betrapt toen hij voor een ander incident gezocht werd.

De man zou kort voor zijn aanhouding een ruit hebben vernield aan de Rossinistraat in Zutphen. Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in en zagen op een gegeven moment op de weg naar Deventer een auto als slingerend naderen. Het bleek de bewuste verdachte van de vernieling te zijn die gedronken had. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage van 0,88 blies. Met een rijverbod en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor vernieling is de man heengezonden.

Winkeldieven aangehouden

VOORST/ZUTPHEN – Bij een supermarkt aan de Schoolstraat in Voorst heeft een 16-jarige jongen uit de gemeente Voorst geprobeerd een flesje drinken weg te nemen zonder dit te betalen. Een soortgelijke diefstal werd gepleegd door een 61-jarige Zutphenaar bij een supermarkt aan de Ruys de Beerenbrouckstraat. Beiden zijn aangehouden.

Rond 11.40 was de jongen in de winkel in Voorst. Winkelpersoneel betrapte de jongen en heeft hem in de winkel opgehouden tot de politie er was. Die heeft de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is zijn voogd in kennis gesteld en is de jongen wordt naar het Bureau Halt verwezen.

In Zutphen probeerde de man rond 16.20 meerdere producten mee te nemen zonder deze te betalen. Ook hier ontdekte het winkelpersoneel de diefstal en heeft hem staande gehouden. De man heeft vrijwillig afstand gedaan van de producten en is meegenomen door de politie. Op het politiebureau heeft hij de diefstal bekend en is heengezonden met een proces-verbaal. Ook heeft hij een winkelverbod van een jaar gekregen.

Man onder invloed tegen een boom

HOENDERLO – De politie heeft donderdagmiddag 14 mei een 22-jarige man uit Beekbergen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man botste op Otterloseweg tegen een boom aan.

De man reed omstreeks 16:15 uur over de Otterloseweg. In de bocht ter hoogte van de Brouwersweg had hij zijn auto niet onder controle en botste tegen een boom. De man raakte niet gewond. De blaastest wees het gebruik van alcohol uit waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 0,8. De man is een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

APELDOORN – De politie heeft donderdagochtend 14 mei twee winkeldieven aangehouden. De twee namen goederen mee uit een supermarkt zonder deze te betalen.

Een 35-jarige vrouw uit Apeldoorn werd omstreeks 09:40 uur betrapt door winkelpersoneel op het wegnemen van diverse artikelen, waaronder een bus scheerschuim, uit een supermarkt aan het Korianderplein. Zij werd overgedragen aan de politie.

Omstreeks 11:25 uur werd een 44-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal. Zij bleek niet al haar boodschappen te hebben betaald en werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Tegen beide is proces-verbaal opgemaakt.

Twee winkeldieven aangehouden

APELDOORN – De politie heeft donderdagmiddag 14 mei twee meisjes (17- en 18-jaar) uit Apeldoorn aangehouden voor het wegnemen van sloffen sigaretten zonder deze te betalen. De diefstal werd gepleegd bij een groothandel aan de Stadhoudersmolenweg.

De twee werden betrapt door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. De 17-jarige werd aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel wordt opgelegd. Tegen de 18-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding op zebrapad

t’ HARDE – Een 82-jarige man uit ’t Harde raakte donderdagmiddag 14 mei gewond nadat hij op de Eperweg in ’t Harde in aanrijding kwam met een auto.

Een 18-jarige automobiliste uit Elburg reed omstreeks 17:35 uur over de Eperweg. Zij zag de 82-jarige man die op het zebrapad liep over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. De man is met een pijnlijke rug per ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Zakkenroller aangehouden

HEERDE – De politie heeft donderdagochtend 14 mei een 38-jarige Roemeen aangehouden voor zakkenrollen. De man werd in een supermarkt aan de Stationsstraat in Heerde betrapt door winkelpersoneel.

Oplettend winkelpersoneel zag dat de man zich omstreeks 11:40 uur verdacht ophield bij een vrouw. De vrouw miste

een geldbedrag waarop de man werd aangesproken. Hij werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Hij bekende direct dat hij zich schuldig had gemaakt aan zakkenrollen. De man werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader verhoor. Het geld wat in zijn bezit is aangetroffen is in beslag genomen. De politie zal in overleg met justitie een besluit nemen over de verdere afhandeling.

De twee werden betrapt door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. De 17-jarige werd aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel wordt opgelegd. Tegen de 18-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Lawaaimakende aggregaat in beslag genomen

DIDAM –  Op donderdag 14 mei kwam rond 22.50 uur een melding binnen van geluidsoverlast. De overlast zou komen van een in werking zijnde aggregaat die achter een woning aan de Goudsbloemstraat in Didam staat.

De politie had hier al meerdere klachten over gekregen en heeft daarom het aggregaat in beslag genomen. Bij de inbeslagname werkte de 44-jarige eigenaar tegen, waarop hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Drugs aangetroffen bij controle

VARSSVELD – Bij een controle op de A18 ter hoogte van Varsseveld heeft de politie op donderdag 14 mei rond 17.25 uur een Duitser aangehouden. De man had een hoeveelheid drugs bij zich.

De 25-jarige man uit het Duitse Herne reed als passagier mee in een auto, toen ze op een verkeerscontrole stuitten. Hierbij kwam de hoeveelheid drugs aan het licht, waarop de man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft de man een boete van 300 euro gekregen.

Man aangehouden na aanrijding

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 15 mei rond 00.50 uur een 57-jarige man uit Doetinchem aangehouden in zijn woonplaats op de Europaweg. De man veroorzaakte een aanrijding en was onder invloed van alcohol.

De Europaweg was middels verkeersborden afgesloten vanwege nachtelijke werk-zaamheden. De bestuurder reed voorbij de afsluiting en botste tegen een geparkeerde dieplader aan. Bij een aanrijding is het gebruikelijk dat de bestuurder een blaastest ondergaat. Deze wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij een promillage van 1,7, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Met een rijverbod en een proces-verbaal is hij heengezonden. De brandweer is nog tot 04.15 uur bezig geweest met het reinigen van het wegdek op de Europaweg.

Dure sigaretten

ZELHEM – Op donderdag 14 mei heeft een 48-jarige vrouw uit Warnsveld getracht sigaretten te stelen uit een winkel aan de Markt in Zelhem.

Ze werd betrapt door getuigen en  winkelpersoneel, die haar staande heeft gehouden en de politie heeft gebeld. Agenten hebben haar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar heft zij in het kader van het lik-op-stukbeleid een boete van 150 euro gekregen.

Autobrand

DOETINCHEM – Een 23-jarige bestuurder uit Silvolde reed op donderdagavond 14 mei rond 23.35 uur met zijn vriendin over de Varsseveldseweg in Doetinchem toen ze iets vreemds roken. Hij zette de auto aan de kant en ontdekte dat zijn auto in brand stond.

De brandweer kwam snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto in zijn geheel uitbrandde. Hoe de brand ontstaan is, is niet bekend. Door de grote rookontwikkeling is de straat een paar minuten afgesloten geweest. De auto is weggesleept.