+ Inbreker op heterdaad betrapt - GelreNieuws.nl

+ Inbreker op heterdaad betrapt

Geplaatst op 16 mei 2009, om 12:50 uur

’s HEERENBERG – Een 21-jarige man uit ‘s- Heerenberg is vrijdag 15 mei rond 08:00 uur op heterdaad betrapt bij een inbraak. De man had ingebroken in een schuur van een hotel aan de Molenstraat in ‘s – Heerenberg.

Een gast van het hotel zag de man in de schuur zitten en waarschuwde de eigenaar van het hotel. De inbreker had allerlei goederen uit de schuur gehaald, kennelijk met de bedoeling om deze later mee te nemen. Toen de eigenaar de politie ging waarschuwen is de man gevlucht. Gewaarschuwde politie kon de man naar aanleiding van het opgegeven signalement aanhouden op de Villersgengske. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij ingesloten is voor nader verhoor. Het is nog onduidelijk hoe de man de schuur binnen is gekomen.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

WARNSVELD – Een 18-jarige man uit Zutphen is zaterdagmorgen 16 mei rond 04:00 uur aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man reed op een snorfiets over de Dennendijk in Warnsveld toen hij staande gehouden werd door de politie. De agenten hadden gezien dat de man slingerde met zijn snorfiets. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blees hij promillage van 1,29. Aangezien de man beginnend bestuurder is, is zijn bromfietsrijbewijs ingevorderd. Tevens is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

EEFDE – Vrijdagavond 15 mei is een 39-jarige man uit Lochem aangehouden voor openbaar dronkenschap.

De man werd rond 20:15 uur aangehouden op de Jolinkweg in Eefde. Hij was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Ook liep hij telkens de weg op, wat gevaar opleverde voor zowel hem als andere verkeersdeelnemers. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau om zijn roes uit te slapen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na aanrijding

APELDOORN – Zaterdagmorgen 16 mei rond 06:00 uur is een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij betrokken was geweest bij een aanrijding op de A1 ter hoogte van Apeldoorn Zuid.

De man reed in zijn personenauto op de A1 toen hij ter hoogte van afslag Apeldoorn Zuid tegen de achterkant van een bestelauto van een 34-jarige man uit Lochem aanreed. Het gevolg was materiële schade. De politie kwam ter plaatse en liet beide bestuurders blazen. Hieruit bleek dat de 39-jarige man alcohol genuttigd had. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier blies hij een promillage van 1,09. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed van drugs

BEEKBERGEN – Mede dankzij oplettende weggebruikers is vrijdag 15 mei een 39-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden door de politie. Hij bleek onder invloed van drugs te zijn.

Meerdere weggebruikers hadden de man door Beekbergen zien rijden terwijl hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Zo reed hij op de verkeerde weghelft en erg hard. Uiteindelijk stopte de man op de Papenberg. De politie kwam ter plaatse en zag dat de man duidelijk onder invloed was van een bepaalde stof. De man maakte spastische bewegingen en was onvast ter been. De man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor controle. Daar bleek dat hij onder invloed van GHB was. Vervolgens is de man overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal en een rijverbod opgemaakt.

Vrouw gewond na aanrijding

APELDOORN – Bij een ongeval op de kruising Vosselmanstraat/Wilhelmina Druckerstraat in Apeldoorn is een 25-jarige automobiliste uit Zwolle gewond geraakt. Het ongeval vond vrijdag 15 mei rond 09:15 uur plaats.

De automobiliste reed op de Vosselmanstraat en wilde rechtdoor gaan richting de Mathilde Wiboustraat. Een 51-jarige automobiliste uit Ugchelen die vanaf de Wilhelmina Druckerstraat de Vosselmanstraat op wilde rijden verleende op genoemd kruispunt geen voorrang aan de 25-jarige vrouw. Hierdoor ontstond de aanrijding. De 25-jarige vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht.

Diefstal uit bus

NUNSPEET – Uit een bus die op het Stationsplein in Nunspeet stond is zaterdagmorgen 16 mei een strippenkaartenbak gestolen.

De buschauffeur wilde de kaartenbak rond 07:20 uur in zijn bus plaatsen toen een man de bus binnen kwam en de kaartenbak uit zijn handen rukte. De man is met de kaartenbak weggevlucht. Er is geen sprake geweest van bedreiging met wapens of woorden. De politie heeft met meerdere eenheden naar de man uitgekeken maar hij is niet meer aangetroffen. Tevens heeft de politie een SMS-alert verstuurd voor tips omtrent dit incident. Het signalement van de man: blank, krullend haar, 1.80 m, zwarte leren jas. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844. De politie onderzoekt de diefstal.