Vrouw overleden na aanrijding met stadsbus - GelreNieuws.nl

Vrouw overleden na aanrijding met stadsbus

Geplaatst op 15 mei 2009, om 17:49 uur

Foto Kevin Schreuder / www.112nwv.nlHARDERWIJK – De 55-jarige vrouw uit Harderwijk die dinsdagmiddag 12 mei in botsing kwam met een stadsbus op het Triasplein in Harderwijk is donderdagavond 14 mei aan haar verwondingen overleden.

De vrouw fietste rond 17:25 uur op het fietspad naast de busbaan op het Triasplein, tot zij bij een oversteekplaats plotseling de busbaan overstak. De chauffeur van de stadsbus kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw raakte ernstig gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Harderwijk overgebracht. In verband met de ernst van het letsel is zij later naar Zwolle overgebracht. Hier is zij donderdagavond overleden.

De verkeersongevallendienst kwam dinsdag direct ter plaatse om de weg af te zetten en een technisch onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de chauffeur van de bus niet te hard gereden heeft en de aanrijding zeer waarschijnlijk niet had kunnen voorkomen. Zoals gebruikelijk bij alle aanrijdingen met ernstig letsel tot gevolg maakt de politie een dossier op wat ter beoordeling wordt voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.