+ Man geeft naam van vrouw op

Geplaatst op 21 november 2009, om 16:14 uur

HATTEM – Een 54-jarige Zwollenaar bleek vrijdagmorgen 20 november bij een politiecontrole op de A28 onder Hattem voor meerdere feiten in overtreding te zijn.

Hij gaf een valse naam op, maar viel door de mand, toen dit bij controle door politieman de personalia van een vrouw bleek te zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man bleek onder invloed van alcohol (0,7 promille), had geen geldig rijbewijs, reed met twee gladde banden onder zijn auto en had ook nog twee boetes op zijn naam staan die nog niet waren voldaan. De boetes werden betaald en voor de overige feiten maakt de politie een proces-verbaal op.

Ruim 60 gouden ringen ontvreemd bij juwelier

WEZEP – Twee nog onbekende mannen, hebben vrijdagmiddag 20 november kans gezien om uit de afgesloten vitrine in een juwelierszaak aan de Meidoornpassage in Wezep, meer dan 60 gouden ringen weg te nemen. De waarde is een aanzienlijk bedrag.

Terwijl er rond 16.00 uur, enkele klanten in de winkel stonden te wachten, kwamen twee mannen de zaak binnen. Zij  hebben kans gezien om uit de afgesloten vitrine enkele standaards met in totaal meer dan 60 gouden ringen weg te nemen. De waarde moet nog door de eigenaar worden geïnventariseerd. Het tweetal liep na de diefstal de winkel uit.

Uit het politieonderzoek is inmiddels gebleken dat ze op de parkeerplaats aan de zijkant van de Plus – Supermarkt, aan het Meidoorplein, in een opvallend blauwe personenauto met een buitenlandse kentekenplaat zijn gestapt en weggereden.

De kentekenplaats was wit met opvallend dikke zwarte letters. Welke nationaliteit dit betreft, is nog niet duidelijk.

Eén van de mannen was gekleed in een donkere halflange winterjas en de andere man droeg een kaki -kleurig jack en een lichtkleurig pet.

De politie in Wezep is op zoek naar tips en getuigen. men kan bellen via 0900-8844.

Inbraken Dorpshuis, clubhuis en school

HEERDE/VEESSEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 20 november is er ingebroken in het Dorpshuis aan de van Meurslaan in Heerde. In dezelfde nacht zijn er ook onbekenden binnen geweest in het clubgebouw van VEVO aan de Veeser Enkweg en een schoolgebouw aan de Kloosterakkers, beiden in Veessen.

Om binnen te komen werd een ruit ingeslagen. Uit het dorpshuis werd twee flessen cognac ontvreemd en uit het clubgebouw zakjes chips en drisdrank. Uit het clubhuis werden zakjes chips en frisdrank ontvreemd. Of er uit de school ook goederen weg zijn, moet nog worden onderzocht, maar in het gebouw werd  wel het één en ander vernield, waaronder het open breken van deuren en kasten. De politie onderzoekt of de inbraken met elkaar in verband gebracht kunnen worden.

Onder invloed tegen hekwerk

PUTTEN – Een 20-jarige autobestuurder uit Putten, raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 november met zijn personenauto op- de Beitelweg uit Putten van de weg en botste tegen een hekwerk. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Het hekwerk raakte ontzet, de auto taal vernield. Niemand raakte gewond.

Het incident vond omstreeks 01.20 uur plaats. De bestuurder werd aangehouden en op het bureau blies hij 0,8 promille. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt dief zonnewijzer binnen enkele minuten

WAPENVELD – De 30-jarige Zwollenaar die zaterdagmorgen 21 november bij het verzorgingscentrum aan de Kwartelweg in Wapenveld een zonnewijzer uit de tuin wegnam en daarmee op zijn fiets wegreed, heeft er niet lang plezier van gehad. Hij werd na enkele minuten door een gewaarschuwde politieman opgepakt.

De politie werd rond 10.00 uur gebeld door omwonenden, dat een onbekende man op een fiets de zonnewijzer uit de tuin pikte en op zijn fiets richting Hattem reed. De politie trof hem nog voor de bebouwde kom van Hattem. Hij had de zonnewijzer aan het stuur hangen. De man werd aangehouden. De zonnewijzer werd in beslag genomen en kan binnenkort terug naar het zorgcentrum.