+ Bestuurder botst op elektriciteitshuisje in Rietmolen

Geplaatst op 14 februari 2010, om 19:08 uur

RIETMOLEN – De politie heeft zondagochtend 14 februari een 19-jarige man uit Haaksbergen aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een elektriciteitshuisje was gebotst aan de Isidorushoeveweg in Rietmolen.

De politie kreeg omstreeks 06.30 uur de melding dat een automobilist op de Isidorushoeveweg tegen een elektriciteitshuisje was gebotst. De beginnend bestuurder was in een flauwe bocht door de gladheid rechtdoor geschoten. Hij kwam tegen een elektriciteitshuisje tot stilstand. De man raakte niet gewond. Door de aanrijding kwamen enkele huizen in Rietmolen tijdelijk zonder stroom te zitten. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek een promillage van 0,8. Het rijbewijs van de man is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en voor het veroorzaken van een aanrijding.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

DIDAM – De politie heeft zaterdagavond 13 februari een 21-jarige man uit Arnhem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

De automobilist werd aan de Wilhelminastraat staande gehouden.  Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,5 blies. Het betrof hier een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gepakt zonder rijbewijs en onder invloed

EIBERGEN – De politie heeft zaterdag 13 februari een 24-jarige man uit Enschede aangehouden na een tip. De man reed zonder geldig rijbewijs op de Grotestraat in Eibergen en bleek tevens onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 15.20 uur een tip dat iemand op de Grotestraat alcohol dronk achter het stuur. De agenten zagen de man rijden en hielden hem staande. De bestuurder bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Een blaastest toonde het gebruik van alcohol aan. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse 0,30 promille aangaf. De politie maakt proces-verbaal op.

Onder invloed in de sloot

HARREVELD – Een 46-jarige man uit Lichtenvoorde is in de nacht van zaterdag op zondag 14 februari op de Varsseveldseweg in Harreveld (Oost-Gelre) aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man raakte omstreeks 03.00 uur op de Varsseveldseweg door onbekende oorzaak met zijn auto in de sloot. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een alcoholpromillage van 1,3

Automobilist onder invloed botst

NEEDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 februari een 36-jarige man uit Enschede aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding op de Beatrixstraat in Neede. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook bleek de man nog boetes open te hebben staan.

De politie kreeg omstreeks 00.30 uur de melding dat er op de Beatrixstraat iemand tegen een geparkeerde auto was aangereden. De geparkeerde auto raakte beschadigd. Door de botsing volgde een kop-staart botsing met nog twee geparkeerde auto’s. Het is nog niet bekend of die auto’s ook schade op liepen. Een blaastest wees uit dat de bestuurder, een 36-jarige man uit Enschede, onder invloed verkeerde. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek de man een alcoholpromillage van 1,6 te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook bleek de man nog openstaande boetes te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auto in brand

ZELHEM – In de nacht van zaterdag op zondag 14 februari is een auto op de Esweg in Zelhem geheel uitgebrand. De brand werd omstreeks 03.00 uur gemeld. De auto bleek in Arnhem te zijn gestolen en brandde volledig uit. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alcoholcontroles

ACHTERHOEK – De politie in de Achterhoek heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 februari op verschillende plekken in het district gerichte alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal moesten 64 bestuurders blazen. Hierbij bleek niemand over de schreef te zijn gegaan. De politie: Een pluim dus voor deze bestuurders!