+ Man slaat meisjes in feesttent Neede - GelreNieuws.nl

+ Man slaat meisjes in feesttent Neede

Geplaatst op 15 februari 2010, om 17:32 uur

NEEDE – De politie onderzoekt een incident waarbij twee 18-jarige meisjes zijn geslagen. Het incident heeft zich zondagavond 14 februari voorgedaan, een 33-jarige man uit de gemeente Berkelland is aangehouden voor mishandeling.

De politie ontving rond 23:00 uur een melding van de mishandeling in een feesttent aan het Marktplein in Neede. De twee meisjes zouden geslagen zijn door een onbekende man, één meisje raakte licht gewond aan haar kaak de ander had een pijnlijk oog. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en een 33-jarige man uit Berkelland werd korte tijd later aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de exacte aanleiding.

Automobilist rijdt door na aanrijding

ULFT – De politie heeft zondagavond 14 februari een 29-jarige automobilist uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden. De man was na een aanrijding doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken.

Het ongeval gebeurde rond 22:25 uur. De automobilist kwam vanaf de Parkietstraat en sloeg rechtaf de Merrellaan in Ulft in. Door gladheid schoof hij door en botste de man tegen een geparkeerde auto aan. De automobilist reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. Een getuige zag het voorval en gaf het kenteken door aan de politie. Agenten konden de man na kort onderzoek in een woning in Ulft aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kon na verhoor weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Dorstig meisje betrapt op diefsal

GROENLO – Op zondagavond 14 februari heeft de politie een 18-jarig meisje uit Aalten verhoord over een diefstal. Het meisje werd door een horecamedewerker betrapt toen zij een fles drank wegnam bij een horecagelegenheid aan de Nieuwstad in Groenlo.

De medewerker zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft het meisje aangehouden. Zij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Drankrijders betrapt bij carnaval(alcohol)controles

ACHTERHOEK – De politie heeft het afgelopen weekend, zaterdag 13 en zondag 14 februari, op meerdere plaatsen in de Achterhoek alcoholcontroles gehouden. Meerdere bestuurders bleken onder invloed te zijn. Er werden drie rijbewijzen ingevorderd.

In Ulft werden er op zondagavond en in de nacht van zondag op maandag op alcohol gecontroleerd. In totaal werden er 54 bestuurders gecontroleerd. Niemand bleek er te veel gedronken te hebben.

In Neede werd er voorafgaand aan de carnavalsoptocht op zondagmiddag een alcoholcontrole gehouden. 58 bestuurders moesten blazen, er bleek niemand onder invloed van alcohol te zijn.

Bij een alcoholcontrole in Zeddam zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Kilderseweg rijden. De 22-jarige automobilist uit Doetinchem werd staande gehouden en uit de blaastest bleek dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.4. De beginnend bestuurder kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Op zaterdagavond 13 februari werd er in Didam een gecontroleerd. Er werden 979 bestuurders gecontroleerd, vijf van hen bleken onder invloed. Eén 21-jarige beginnend uit Arnhem blies een promillage van 1.5. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het rijbewijs van 44-jarige man uit de gemeente Montferland werd ook ingevorderd, hij blies een promillage van 1.4. Een 71-jarige automobilist eveneens uit de gemeente Montferland blies ook 1.4, ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. Een 54-jarige automobilist uit dezelfde plaats blies 0.7 promille en een 25-jarige man blies 0.4. De laatste twee bestuurders kregen een bekeuring en een rijverbod.

Op zondagavond werd er ook in Didam gecontroleerd. 426 bestuurders zijn er gecontroleerd, niemand bleek gedronken te hebben.