De jaarwisseling – Het laatste nieuws

Geplaatst op 1 januari 2011, om 12:04 uur

REGIO – In de politieregio Noord- en Oost-Gelderland is er tijdens de jaarwisseling helaas één dode gevallen ten gevolge van illegaal vuurwerk. Verder hebben er zich, voor zover nu bekend, geen incidenten voorgedaan waarbij forse politie-inzet noodzakelijk was.

Ook zijn de hulpverleners van politie, brandweer en ambulancezorg nauwelijks lastiggevallen bij de uitvoering van hun werk. De preventieve maatregelen die door de diverse partijen zijn getroffen, lijken hun vruchten te hebben afgeworpen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het ernstigste incident deed zich voor in Harderwijk. Een 13-jarige jongen uit Utrecht raakte omstreeks 02.30 uur ernstig gewond toen het afsteken van illegaal vuurwerk tot een explosie leidde op de Korhoenlaan. De jongen stond als omstander bij het afsteken te kijken. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd waar hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed. De politie onderzoekt de exacte toedracht.

Verder raakten op de Aaltenseweg in Lichtenvoorde drie mannen gewond toen een pakket vuurwerk voortijdig tot ontploffing kwam. Van de drie mannen werden er twee per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van hen, een 26-jarige man uit Zevenhuizen, liep ernstige verwondingen aan zijn gezicht op. De andere man betrof een 25-jarige man uit Lichtenvoorde, ook hij had verwondingen aan het gezicht. De derde persoon, een 27-jarige man uit Lichtenvoorde, is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen.

In Uddel moest de politie ingrijpen toen er een groot vuur in een container midden op de weg woedde. Het vuur werd door de brandweer gedoofd en de container werd afgevoerd. Eén man was het hier niet mee eens en beledigde agenten herhaaldelijk. Hierop werd hij aangehouden. In Heerde werd een dronken man, die lichte verwondingen had na een val, aangehouden omdat hij zich agressief gedroeg tegen ambulancepersoneel. Verder waren er enkele opstootjes in Zutphen en Apeldoorn, deze konden door de politie snel in de kiem worden gesmoord.

Lees verder op de regiopagina’s:

–  Apeldoorn: Tien mannen aangehouden
Veluwe: Jongeman agressief tegen ambulancepersoneel
IJsselstreek: Man schiet bij buurman door voordeur
Achterhoek: Jongeman slaat portier in Ruurlo