+ Gevangenisbezoeker aangehouden met drugs

Geplaatst op 2 maart 2009, om 17:38 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zondagmiddag bij de penitentiaire inrichting aan de Verlengde Ooyerhoekseweg in Zutphen een 21-jarige man uit Wageningen van het beveiligingspersoneel overgenomen die drugs bij zich had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De man bevond zich rond 13.30 uur onder het bezoekende publiek van de gevangenis toen hij bij een controle met speurhonden er tussenuit werd gepikt. De 21-jarige man bleek in het bezit van softdrugs en had deze in zijn kleding verstopt. Personeel heeft hem daarop aangehouden en de politie gebeld. De drugs zijn in beslag genomen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inbraak in school

EEFDE – In een school aan de Bargeweg in Eefde is in de nacht van zondag op maandag 2 maart ingebroken. Het is nog onbekend of de daders iets hebben meegenomen.

De politie kreeg rond 3.30 uur de melding dat het alarm in de school was afgegaan. Ter plaatse bleek dat de inbrekers binnen zijn gekomen door een raam te forceren. Er bleek niets te zijn gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man vernielt auto

ZUTPHEN – Op zondagavond 1 maart heeft de politie een 23-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het beschadigen van een auto.

De politie had de melding gekregen dat er vanuit een huis aan de Berkenlaan serviesgoed naar beneden werd gegooid. Ter plaatse bleek een auto beschadigd door het serviesgoed. De Zutphenaar is in afwachting van zijn verhoor door de politie ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boete voor verbranden bouwafval

WILP – Een 44-jarige man uit Deventer is zondagmiddag 1 maart bekeurd voor het illegaal verbranden van bouwafval.

De politie merkte op dat de man op een erf aan de Ardeweg in Wilp geverfde bouwmaterialen aan het verbranden was. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Aan de Heeringstraat in Wilp werd eveneens een vuur opgemerkt. Daar bleek restafval van kachelhout verbrand te worden. Deze stokers een kregen daarvoor een waarschuwing, hen werd aangezegd dat ze bij herhaling een bekeuring ontvangen.

Tiener vernielt fiets

AALTEN – De politie heeft op zondagavond 1 maart een tiener uit Aalten aangehouden voor het vernielen van een fiets op de Stationsstraat in Aalten.

Rond 20.00 uur kreeg de politie melding van een groepje jongens waarvan één van hen een fiets aan het vernielen was. De politie ging ter plaatse en kon de jongen aanhouden. Op het politiebureau kon de Aaltenaar tevens in verband gebracht worden met een eerdere diefstal van emballage bij een supermarkt. Hij is na verhoor overgedragen aan zijn ouders. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte verkoper gesignaleerd

DOETINCHEM – Op vrijdagmiddag 27 februari heeft de politie een melding onderzocht van een man uit Hengelo (Ov.) die zich verdacht maakte door bij verschillende adressen in Doetinchem advertentieruimte in een ‘schoolboekje’ aan te bieden. Ook verklaarde hij nauw samen te werken met de politie.

Agenten hebben de 37-jarige man rond 17.00 uur aangesproken op de Voltastraat. Hij verklaarde een uitgeverij uit het westen van Nederland te vertegenwoordigen. De politie heeft hem ernstig onderhouden en heengezonden. Het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland werkt alleen samen met de uitgever van ‘Politiewijzer’, een informatieblad dat eens in het anderhalf jaar huis aan huis wordt bezorgd.

Buurtbewoners houden vernieler aan

APELDOORN – De politie heeft zondagavond 1 maart rond 22:30 uur een 18-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van het vernielen van een autospiegel. De jongen was betrapt en staande gehouden door buurtbewoners.

Bewoners van de Badhuisweg hoorden een klap en zagen vervolgens drie jongens fietsen. Het bleek dat een autospiegel van een auto was vernield. De buurtbewoners hebben vervolgens geprobeerd om de jongens staande te houden. Twee jongens wisten te ontkomen, de derde, een 18-jarige jongen uit Apeldoorn, werd aangehouden en vervolgens aan de politie overgedragen.

Hij wordt verdacht van het vernielen van de buitenspiegel van een auto én heling. De jongen reed op een damesfiets met een geforceerd slot. De fiets was voor een laag bedrag via Marktplaats aangeschaft. De herkomst van de fiets wordt onderzocht. De jongen is na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.