Jaaroverzicht: De meest bekeken en opmerkelijkste berichten uit 2017

Geplaatst op 27 december 2017, om 21:59 uur

REGIO – We blikken met GelreNieuws terug over het jaar 2017 wat alweer bijna ten einde is. Er zijn bijzonder heftige gebeurtenissen geweest, maar er hebben ook grappige of andere bijzondere gebeurtenissen plaatsgevonden afgelopen jaar. Lees al deze items terug in dit jaaroverzicht.


JANUARI

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

foto: Roland HeitinkOp 7 januari is een automobilist overleden na een ongeval op de A15 bij IJzendoorn. De automobilist is door onbekende oorzaak in een sloot met water terecht gekomen waarna een passerende treinmachinist de auto zag liggen. Deze heeft de hulpdiensten direct gewaarschuwd. Hoe lang de automobilist in het water lag, is niet bekend.
Lees hier meer…


foto: Roland HeitinkBinnen 24 uur, op 7 en 8 januari van dit jaar, hebben twee brandweerwagens een ongeluk gekregen. Het betrof één voertuig uit Lochem en één in Apeldoorn. Bij het ongeval in Apeldoorn is zijn beide brandweermannen ‘slechts’ lichtgewond geraakt. Bij het ongeval in Lochem raakte één brandweerman bekneld met zijn voet. Hij is ook gewond geraakt.
Lees hier meer over het ongeval in Lochem…
Lees hier meer over het ongeval in Apeldoorn…


foto: Politie Rheden-RozendaalIn 2017 waren er in Gelderland ook meerdere bommeldingen, zo op 14 januari ook één op een bijzondere plek namelijk: het Rijnhert in Arnhem. Deze staat op het industrieterrein IJsseloord II. Volgens de melders was daar een bom om het ijzeren hert gehangen. Bomexperts kwamen ter plaatse, maar het bleek een accu met een lampje eraan vast.
Lees hier meer…


FEBRUARI


foto: Charles MollIn de gemeentes Liemers en Rheden was op 19 en 20 februari een hele grote waterstoring. In totaal hadden 30.000 huishoudens bijna 24 uur geen water tot hun beschikking. De oorzaak waren twee transportleidingen die het door een grote breuk hadden begeven. De brandweer heeft bij zorgbehoevenden 20.000 jerrycans met water afgeleverd.
Lees hier meer…


Wat is je grootste droom als je bijna 100 jaar oud wordt? De meeste mensen zullen niet denken aan een politiecel van binnen te kunnen bekijken en handboeien om te hebben. Echter wilde Annie dat wel. De politie van Nijmegen zorgde dat haar grote droom op 23 februari, bij hoge uitzondering, in vervulling kon gaan. ‘Het was een dag om nooit te vergeten’
Lees hier meer…


foto: Charles MollBij een feestzaal in Groessen brak op 24 februari grote paniek uit bij honderden jongeren. De jongeren wilde naar binnen in de volle zaal. De politie heeft, toen het misging, het plein met ongeveer 15 tot 20 agenten ontruimd. Jongeren raakten onwel en zijn door ambulancepersoneel nagekeken behandeld. De bezoekers zijn naar huis gestuurd
Lees hier meer…


MAART


foto: Charles MollTwee roeiers zijn op 11 maart omgekomen na een roeidrama op de Nederrijn bij Huissen. Hun kano sloeg rond 9:35 uur om ter hoogte van het Looveer. Twee traumahelikopters waren ter plaatse, alsmede met veel brandweereenheden, drie duikteams en een boot. Twee roeiers zijn hierbij ter plekke om het leven gekomen, een derde was later in het ziekenhuis overleden.
Lees hier meer…


foto: Patrick ApenhorstOp 23 maart was er grote opschuddin

g in Arnhem nadat er twee doden zijn aangetroffen in het voormalige Rembrandt hotel in Arnhem. De twee doden, een man en een vrouw, werden aangetroffen nadat het inbraakalarm afging in het pand. Later blijkt dat ze vermoord zijn door een voortvluchtige tbs’er.
Lees hier meer…


foto: Patrick Apenhorst/Persbureau HeitinkDezelfde maand nog, exact één week later, werd Arnhem nogmaals opgeschrikt door flink geweld. Een gewapende overval op de Limburgsingel in Arnhem-Zuid eiste zijn tol in het nadeel van de overvaller, hij is hierbij dodelijk gewond geraakt. De overvaller wilde een dure Rolex stelen ter waarde van 30.000 euro.
Lees hier meer…


APRIL


foto: Timo BoumanBij een ernstig verkeersongeval op de Batavierenweg in Arnhem is 7 april van dit jaar een automobilist om het leven gekomen. De automobilist reed door onbekende oorzaak tegen een pilaar van een viaduct. Hulpdiensten rukten groot uit, echter was alle hulp voor de automobilist al te laat en is deze ter plekke overleden.
Lees hier meer…


foto: Drone-GLDDe eerste flinke natuurbrand van het jaar 2017 begon op 9 april in Rozendaal, ter hoogte van de Schelmseweg (N785). Gezien de droogte greep het vuur snel om zich heen. De brandweer had de brand na bijna een uur onder controle. Uiteindelijk is 100 x 200 meter natuur afgebrand.
Lees hier meer…


foto: Roland HeitinkEen bizarre ruzie op 30 april in een café aan de Betouwstraat in Nijmegen eindigde met een dodelijke steekpartij. Rond 02:15 uur escaleerde de ruzie flink waarna de steekpartij begon. Toegesnelde hulpdiensten verleende het slachtoffer direct eerste hulp, waarna deze naar het ziekenhuis is vervoerd. Daar overleed het slachtoffer later die ochtend. Een 30-jarige man uit Beuningen is later in de nacht aangehouden.
Lees hier meer…


MEI


De geruchtmakende gijzeling op 3 mei van dit jaar heeft voor enorme ophef gezorgd in Arnhem. De gijzeling voltrok zich in de Arnhemse wijk Klarendal. Meerdere arrestatieteams van de dienst speciale interventies rukten uit naar Arnhem. Ook de explosieve opruimingsdienst was aanwezig. Vele buurtbewoners schrokken flink en er was direct angst van terrorisme gezien de man een bomvest en een wapen bij zich had, deze bleken later nep te zijn maar niet van echt te onderscheiden.
Lees hier meer…


foto: Melvin CornelissenWederom werd in mei de wijk Klarendal opgeschrikt door een incident met een vuurwapen. Ditmaal ging het om een vechtpartij waarbij het slachtoffer met een vuurwapen is geslagen, op de kruising Kapelstraat met de Oogstraat in Arnhem. Het slachtoffer raakte bij de vechtpartij lichtgewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Één verdachte is aangehouden.
Lees hier meer…


foto: Roland HeitinkEen 17-jarige jongen uit Den Bosch is op 30 mei levenloos aangetroffen nadat hij de Rijn over wilde zwemmen. De jongen was weggelopen uit de Heldringstichting in Zetten toen hij, samen met een andere jongen, de rivier overzwom. Één van de jongens overleefde de zwemtocht en kwam aan de overkant, de andere jongen verdween halverwege onder water en kwam niet meer boven. Hij werd in Wageningen, 400 meter van de veer af, levenloos teruggevonden.
Lees hier meer…


JUNI


foto: Roland Heitink12 juni van dit jaar raakte een groot gedeelte van een leegstaande schoolgebouw aan de Hoofdweg in Loenen verwoest. Op het moment van het uitbreken van de brand waren zes mensen in het pand aanwezig van een zorginstelling die een gedeelte van de leegstaande school huurden. Zij konden tijdig het pand verlaten en er raakten niemand gewond. Een groot gedeelte
van
het pand is verwoest.
Lees hier meer…


foto: Melvin CornelissenEen 58-jarige man is op 13 juni bij een zwaar ongeval op de kruispunt van de Prins Bernhardstraat en de Bijleveldsingel in Nijmegen zwaargewond geraakt en ruim een week later overleden. De ongeval vond plaats tussen een fietser, waar de man op zat, en een automobilist. De man is ter plekke gereanimeerd, waarna de man naar het ziekenhuis is overgebracht. Hier is de man ruim een week later overleden.
Lees hier meer…


Op 17 juni was een 13-jarige jongen op een quad aan het rijden op de Industrieweg in Tiel. Hij reed langs een boomgaard toen het gruwelijk mis ging. De hulpdiensten werden uitgebreid opgeroepen en zo snel mogelijk werd er hulp verleend aan de jongen. Echter mocht hier alle hulp niet baten en is de jongen ter plaatse overleden.
Lees hier meer…


JULI


Foto: Simon RijnbendeEen 36-jarige moeder uit Ede is op 2 juli overleden bij een ernstig ongeval in haar woonplaats. Door nog onbekende reden raakte de auto net voor een kruising van de weg en reed links de berm in. Daarbij raakte de vrouw dodelijk gewond. De hulpverlening kwam snel op gang, maar mocht voor de vrouw niet meer baten. Zij liet haar man na en drie kinderen, wie allen ernstig gewond raakten.
Lees hier meer…


foto: Patrick ApenhorstDe Zwarte Cross editie van 2017 was weer erg goed bezocht en er was erg mooi weer. Ondanks dat alles goed voorbereid was, kan er ook wel eens iets misgaan. Zo raakte op 15 juli een stuntrijder op de crossbaan van de Zwarte Cross zwaargewond. Een traumahelikopter werd ingevlogen en een ambulance van het Rode Kruis vervoerde de zwaargewonde crosser naar de helikopterbemanning.
Lees hier meer…


Op 31 juli begon het grote fipronil-schandaal. Die dag waarschuwde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om geen eieren meer te eten met bepaalde codes. Fipronil wordt gebruikt door pluimveehouders voor een behandeling tegen bloedluis, echter was deze stof verboden. In totaal liepen vele bedrijven schade op door het probleem met eieren en sommigen moesten, ook vanwege financiële problemen, hun bedrijven sluiten.
Lees hier meer…


AUGUSTUS


foto: Roland HeitinkOp de Boerhaavelaan in Eerbeek is op 6 augustus een 77-jarige man om het leven gekomen nadat hij onwel werd tijdens het oprijden met zijn auto van een parkeerplaats. De parkeerplaats was gelegen bij een woning, daardoor reed hij nog door een schutting heen en kwam tegen een schuur in de achtertuig tot stilstand. Omstanders en hulpverleners reanimeerde de man, maar de hulp kwam te laat en de man overleed ter plekke.
Lees hier meer…


Tim Hofman bezocht met zijn team maandagochtend 14 augustus een pandjesbaas, Tom Hendriks, in Nijmegen. Tim was daar om een nieuwe aflevering te maken, maar hij liep hierbij een gebroken kaak op en een scheur in zijn jukbeen. Tim moest volgens eigen zeggen zes weken door een rietje eten.
Lees hier meer…


foto: Roland HeitinkDe brandweer was woensdagochtend 23 augustus druk bezig geweest met exploderende vaten waterstofperoxide die in een vrachtwagen stonden op de parkeerplaats langs de A12. De chauffeur ontdekte rond 07:00 uur dat de vaten in zijn vrachtwagen bol gingen staan, hij schakelde direct de brandweer in. Bij het onderzoek van de brandweerlieden explodeerde twee vaten. De brandweerlieden bleven ongedeerd.
Lees hier meer…


SEPTEMBER


foto: Timo BoumanJe grootste nachtmerrie als ouder: je kind verliezen. Dit gebeurde door een ongeval op 6 september bij een basisschool aan de Brabantweg in Arnhem. Hier is een 10-jarig kind overleden. De hulpdiensten rukten massaal uit en brachten, na reanimatie ter plekke, de jongen over naar het ziekenhuis. Echter is hij daar enkele weken later alsnog overleden. De politieagenten van Arnhem-Zuid hebben op 6 september een indrukwekkende politieblog online gezet, deze is hier terug te lezen.
Lees hier meer…


De door GelreNieuws jarenlang gevolgde Brent Greven met Neuroblastoom is op zaterdagmiddag 16 september overleden. Brent was na jarenlang vechten tegen deze ongeneselijke ziekte op 13 juli van dit jaar ongeneselijk ziek verklaard. Voor zijn laatste verjaardag vroeg Brent onder andere kaartjes, hij kreeg er honderden vanuit het hele land. Ook heeft hij met meerdere husky’s mogen sleeën.
Lees hier meer…


foto: Timo Bouman/Persbureau HeitinkOnze fotografen gaan uiteraard op meldingen af van hulpdiensten om het nieuws voor u te verzorgen. Waar we dan echter niet vanuit gaan, is dat wij ook onderdeel van het nieuws kunnen worden. Zo kregen we op 20 september van dit jaar een melding binnen van een kat die onder de motorkap van een auto zat in Velp. Een fotograaf kwam ter plaatse met zijn auto waarna de kat onder de motorkap van zijn auto vluchtte. Gevolg: de auto van de fotograaf werd gedemonteerd om de kat te redden.
Lees hier meer…


OKTOBER


foto: Timo BoumanDe binnenstad van Arnhem werd vrijdag 13 oktober vier keer afgesloten voor verkeer door zwaar bewapende agenten van justitie. Een tweetal werd aangehouden voor betrokkenheid rond de moord op Eaneas Lomp. De zware veiligheidsmaatregelen houden waarschijnlijk verband met een ontsnappingspoging eerder die week in Roermond.
Lees hier meer…


Een vrachtwagen raakte woensdag 18 oktober op de Verlengde Arnhemseweg N224 in Ede door nog onbekende oorzaak van de weg. De bestuurder bleef wonderbaarlijk ongedeerd. Een bergingsbedrijf is uren bezig geweest met de berging van de vrachtwagen met trailer.
Lees hier meer…


Woensdagmiddag 25 oktober heeft de politie twee mannen aangehouden op de Hommelstraat in Arnhem. Beiden zijn aangehouden wegens het mishandelen en beledigen van een politieambtenaar. Agenten kwamen daar ter plaatse vanwege een woningbrand. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op.
Lees hier meer…


NOVEMBER


Een geparkeerde Mercedes-Benz auto aan de Naardenstraat in Arnhem-Zuid is zaterdagavond 11 november verwoest door een felle brand. Op het moment dat de brandweer de Naardenstraat in kwam rijden stond de Mercedes-Benz al volledig in brand. De politie sluit brandstichting niet uit. De technische recherche heeft onderzoek gedaan naar de brand.
Lees hier meer…


Culemborg en omgeving zaten maandag 13 november uren lang zonder stoom vanwege een ongeval met een helikopter van defensie. Een zogenaamde Apache helikopter vloog tegen een hoogspanningskabel aan ter hoogte van de N320 in Zoelmond. Door dit ongeval zaten ruim 24.000 duizend huishouders zonder stroom. Defensie vloog daar vanwege oefeningen.
Lees hier meer…


In Nijmegen ging het tijdens een demonstratie van Pegida en de tegendemonstratie, waaronder de Anti Fascistische
Aktie (AFA)
helemaal mis. Een politiepaard kwam door medische redenen ten val en kwam daarbij te overlijden. De politieagente raakte bij de val lichtgewond. Het paard is door een bergingsbedrijf geborgen.
Lees hier meer…


DECEMBER


Op een boerderij aan de Fraterwaard in Ellecom werd de brandweer dinsdagavond 5 december opgeroepen nadat een drachtige koe in een gierput terecht was gekomen. De koe stond op het punt te bevallen en is in de gierput bevallen met behulp van de brandweer. De koe en het stiertje maken het goed.
Lees hier meer…


Op de Deelenseweg (N803) in Arnhem waren de hulpdiensten donderdagmiddag 7 december groots uitgerukt nadat een bestelbus van het Ministerie van Defensie tegen een boom was geknald. Dit gebeurde op de hoek van de Clement van Maasdijklaan. De bestuurder, een militair, zat enige tijd bekneld en is zwaargewond geraakt.
Lees hier meer…


De actie ‘politie in het zweet’ van de politieregio’s IJsselstreek en IJsselwaarden woensdagmiddag 20 december heeft bijna 2.500 euro opgehaald voor Serious Request. De agenten zijn hardlopend van Zutphen via Velp naar het glazenhuis in Apeldoorn gerend.
Lees hier meer…


In een woning aan de Sint Janskerkstraat in Arnhem heeft de politie woensdagavond 27 december tussen de 400 en 500 kilo vuurwerk aangetroffen. Het gaat om illegaal vuurwerk, zo meldt de politie. De politie heeft het vuurwerk afgevoerd en vernietigd. Een 37-jarige man werd aangehouden.
Lees hier meer…


Het team van GelreNieuws wil alle bezoekers bedanken voor de reacties, tips, achtergrondinformatie en het bekijken van de website het afgelopen jaar. Ook willen wij alle bezoekers een fijne en vooral veilige jaarwisseling toewensen en alvast de beste wensen voor het jaar 2018.