Jaaroverzicht: De meest bekeken en opmerkelijkste berichten uit 2016

Geplaatst op 27 december 2016, om 14:34 uur

foto: GelreNieuwsREGIO – We blikken met GelreNieuws terug over het jaar 2016 wat bijna ten einde is. Er zijn bijzonder heftige gebeurtenissen geweest, maar er hebben ook grappige of andere bijzondere gebeurtenissen plaatsgevonden afgelopen jaar.


JANUARI

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkDe eerste gebeurtenis waar we op terugblikken is een heftig ongeval op 8 januari op de Cattepoelseweg in Arnhem. Hiervoor zijn twee traumahelikopters ter plaatse gekomen, één uit Amsterdam en één uit Nijmegen.
Lees hier meer…


foto: Roland HeitinkOok was er deze maand een overval op een juwelier in Zevenaar. Dit vond plaats op 15 januari. Hierbij is de overvaller klem komen te zitten onder het rolluik van de winkel. Omstanders konden de man direct overmeesteren.
Lees hier meer…


foto: Melvin Cornelissen/Persbureau HeitinkDe derde gebeurtenis leidt ons naar Ermelo. Hier kwamen op 24 januari van dit jaar twee jeugdige fietsers van 17 en 18 jaar oud om het leven na een heftig ongeval met een automobilist.
Lees hier meer…


FEBRUARI


foto: Roland HeitinkIn Didam gebeurde op zaterdagochtend 6 februari een heftig ongeval net voor carnaval waarbij een lid van de carnavalsvereniging kwam te overlijden. De man zat bijna een uur lang bekneld in de auto.
Lees hier meer…


foto: Roland Heitink/Persbureau Heitink7 februari stond de carnavalsoptocht in Didam gepland waar een lid van de carnavalsvereniging omkwam. Geheel Didam leefde mee met het slachtoffer Boy Rasing en zijn familie. Daarom werd er uitgebreid stilgestaan bij tijdens de optocht.
Lees hier meer…


foto: Timo Bouman7 februari brengt ons naar een bizar ongeval. Het ongeval vond plaats in Heteren op de A50. Hier heeft een auto 30 meter gevlogen na te zijn gelanceerd. Twee personen raakten zwaargewond.
Lees hier meer…


foto: Roland HeitinkEr vond in februari nog een ander bizar ongeval plaats. Daar had Pascale op 13 februari een aanrijding met de trein overleeft. Ten tijde van dit ongeval reed zij op haar scooter het spoor over toen ze werd aangereden.
Lees hier meer…


MAART


foto: Timo BoumanIn Arnhem Presikhaaf hebben twee politieagenten op 2 maart een onwel geworden bestuurder uit zijn voertuig bevrijdt. De politie ging achteraf nog op zoek naar een heldhaftige man die de man van eerste hulp voorzag tot de agente het overnamen.
Lees hier meer…


foto Roland HeitinkDuiven had op 10 maart te maken met één van de grootste branden in onze regio van dit jaar. Hier ging het grote transportbedrijf Melis in vlammen op. Hierbij waren onder andere meerdere explosies.
Lees hier meer…


Op de A15 bij Dodewaard vloog op 15 maart een gans door de voorruit van een bestelbusje. De gans overleefde de klap niet, evenmin de ruit van het busje. De bestuurder bleef ongedeerd.
Lees hier meer…


foto: Timo BoumanDit jaar ging de V&D definitief failliet. Vanaf 24 maart hield de V&D een opheffingsuitverkoop. Naar schatting stonden deze ochtend 300 tot 400 mensen voor de V&D waarna ze op 15 april de Arnhemse vestiging definitief sloot.
Lees hier meer…


APRIL


© FOTO GELRENIEUWS ©Op 1 april stond de babbeltrucs langs de snelweg centraal. Een man uit Rheden werd hier slachtoffer van en heeft zijn verhaal gedaan tegenover GelreNieuws. Het slachtoffer gaf aan dat hij voortaan niemand meer meer zou helpen die langs de weg staat.
Lees hier meer…


foto: Roland HeitinkOp de Den Elterweg in Zutphen vond een zwaar verkeersongeval plaats met twee vrachtwagens en een personenauto. De bestuurder van één vrachtwagen overleefde de botsing, die op 15 april gebeurde, niet en overleed ter plekke. De andere bestuurder raakte zwaargewond. De bestuurder van de personenauto raakte lichtgewond.
Lees hier meer…


foto: Patrick ApenhorstEen vrouw aan de Akkerwindestraat in Arnhem gooide op 23 april iets te veel weg in een ondergrondse afvalcontainer, namelijk ook haar sleutelbos. Dus besloot ze zelf maar de container in te klimmen waarna ze er niet meer uit kwam.
Lees hier meer…


foto: Roland HeitinkOp de John Frostbrug in Arnhem heeft 27 april op Koningsdag, zo blijkt naderhand, een dronken man een 39-jarige Arnhemse vrouw dood gereden. De veroorzaker, een 22-jarige man, reed met acht keer te veel alcohol op. Hij kwam hierna op de verkeerde weghelft terecht waar hij frontaal in botsing kwam met de auto van de vrouw..
Lees hier meer…


MEI


foto: Melvin CornelissenOp 6, 7 en 8 mei trok de Giro d’Italia door Gelderland heen. Ze begonnen op de 6 mei met een tijdrit in Apeldoorn waarna ze 7 mei van Arnhem naar Nijmegen reden. Hierna reden ze op 8 mei weer terug van Nijmegen naar Arnhem.
Lees hier meer…


FOTO'S ROLAND HEITINKJe zal een ongeval krijgen en dan óók nog eens meer dan drie uur lang langs de weg blijven liggen zonder hulp. Het overkwam een 28-jarige bestuurder uit Vorden. Hij kreeg op 23 mei een heftig ongeval op de Kanaalweg Zuid in Lieren.
Lees hier meer…


foto: Timo BoumanAfgelopen zomer kreeg Gelderland te maken met een heuse zomerstorm. De storm was op 30 mei zo hevig dat de tunnel van station Presikhaaf volledig onder water liep. Een bus van vervoersmaatschappij Breng besloot om toch door te rijden en reed de tunnel van water in met een bijzonder video tot gevolg.
Lees hier meer…


JUNI


foto: Timo BoumanEen gewapende overval op het tankstation ESSO vind in Velp op 12 juni plaats. De politie zet Burgernet in om de man te vinden, wat zal de man doen verwacht je? In ieder geval niet gaan eten in een plaatselijk restaurant in de plaats waar je de overval zojuist deed. Toch deed deze dader het wel. Een fotograaf van GelreNie
uws
belde direct de politie met als gevolg: Politie stormt met getrokken pistolen het restaurant binnen.
Lees hier meer…


foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkOp 17 juni van dit jaar reed in Zelhem een autodief in op de auto van een gezin. De man had de auto van een psycholoog van Justitie gestolen. Hierna is hij op de vlucht geslagen tot hij de auto van het gezin tegen kwam. Hierbij kwam een kindje van 4 jaar oud om het leven. Drie anderen raakten gewond en twee van hen zwaargewond.
Lees hier meer…


foto: Roland HeitinkNet voor de zomervakantie, op 30 juni, brandde er een grote basisschool in Zutphen af. De kinderen waren allen nog binnen maar konden op tijd geëvacueerd worden. De kinderen werden elders opgevangen. NL-Alert werd toen ingezet om omwonenden te waarschuwen en ramen en deuren te laten sluiten.
Lees hier meer…


JULI


foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkEen bebloede man, de bestuurder van een auto, stond op 17 juli langs de A12 bij de A12 en vroeg om hulp. Automobilisten stopten en de eerst 112-meldingen kwamen binnen. Vervolgens schaalden hulpdiensten na meerdere telefoontjes groot op want er bleek een auto onderaan het talud te liggen. De vrouw die hierin zat is om het leven gekomen.
Lees hier meer…


foto: Jean-Marc RegelinkToen brak in het weekend van 22 tot en met 24 juli de Zwarte Cross aan. Hier zijn diverse fotoreportages over terug te vinden op onze website. Ook vele bezoekers vroegen of zij op de foto mochten zodat ze op GelreNieuws terug te vinden waren.
Lees hier meer…


foto: Melvin CornelissenIn Wolfheze lekte 23 juli een vrachtwagen met gevaarlijke stof erin. Volgens mensen uit de omgeving ruikt het zuur en gaan je ogen en neus prikken als je te dichtbij de vrachtwagen komt. Hulpdiensten waren groots aanwezig bij de vrachtwagen om de situatie onder controle te krijgen.
Lees hier meer…


AUGSUTUS


foto: Jean-Marc RegelinkEen dure Porsche is 26 augustus de winkel Carpetright binnen gereden. De bestuurder van de Porsche vluchtte in eerste instantie van schrik maar kwam nadien terug op de van het ongeval. Dankzij dat de winkel gesloten was is er niemand gewond geraakt.
Lees hier meer…


foto: Melvin CornelissenDe ondertussen bekende Elis Ligtlee uit Eerbeek is op 27 augustus gehuldigd in haar woonplaats Eerbeek. Dit werd gedaan omdat zij de gouden plak won op de Olympische Spelen in Rio met het baanwielrennen. Ze kreeg van de burgemeester de Penning van verdienste en er werd een straatnaam naar haar genoemd.
Lees hier meer…


foto: Roland HeitinkDe politie is op 29 augustus om 02:45 uur tijdens een surveillance in Azewijn op een autowrak gestuit. Hierbij is een 25-jarige automobilist overleden. Het bleek te gaan om een eenzijdig ongeval waarbij de bestuurder uit zijn auto was geslingerd.
Lees hier meer…


SEPTEMBER


foto: Timo BoumanHet welbekende heftige plaatje bij een zeer heftig, dodelijk ongeluk op 2 september van dit jaar. Hierbij schoot een vrachtwagen door de middenberm waarna deze tegen een tegemoetkomende auto is gereden. In de auto zat een echtpaar waarvan de man om het leven kwam. De politie had achteraf flinke commentaar dat vele voorbijgangers het dodelijk ongeval gefilmd hadden m
aar zelf
niet gingen helpen.
Lees hier meer…


foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkOp 27 september kwam een man (26) om het leven na schoten. De man bleek in een familieruzie terecht te zijn gekomen en is door zijn zwager doodgeschoten. Het tweetal had al geruime tijd ruzie. Het slachtoffer had zijn zwager aangesproken op diens ‘losse handjes’.
Lees hier meer…


kopfoto2Een ongeval wat veel losmaakte in het dorp Bemmel: de scooterongeval van Pieter. Pieter (18) kwam om het leven bij een eenzijdig ongeval. Destijds werd er een stille tocht georganiseerd door Bemmel heen waar ruim 250 mensen op af kwamen. ‘Alles voor ons maatje’
Lees hier meer…


OKTOBER


foto: Roy FrentzEen grote brand in een ziekenhuis is altijd een uitdaging voor de hulpdiensten. In het Radboud ziekenhuis was het op 8 oktober van dit jaar ook raak. Daar brak een grote brand uit in de apotheek van het ziekenhuis. De brand woedde direct naast de hoofdingang maar gelukkig konden de patiënten in het ziekenhuis blijven en raakte verder niemand gewond.
Lees hier meer…


foto: Roy FrentzOp de Meijhorst in Nijmegen is op 8 oktober een motorrijder uit de bocht gevlogen. Hierbij is de bestuurder van de motor om het leven gekomen. Na grondig onderzoek is gebleken dat de motorrijder te hard heeft gereden, zo meldt de politie na een maand.
Lees hier meer…


foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkMeerdere gewonden na een ernstig ongeval in Loenen, dat was het trieste gevolg van het ongeval. Tenminste één persoon is zwaargewond geraakt. De drie reden, waarschijnlijk met hoge snelheid, van uit Loenen in de richting van de snelweg over de Beekbergerweg waarna ze crashte. De slachtoffer op de achterbank kon pas na een uur worden bevrijdt.
Lees hier meer…


NOVEMBER


d9fe7aa0-4d4e-4cbf-a146-cbcb3fc07eadDe geruchtmakende zaak de Posbankmoord is in begin november van dit jaar eindelijk opgelost. Dit gebeurde na de doorbraak van het coldcaseteam van de politie en Peter R. de Vries. Ook na deze media aandacht heeft één van de verdachte zich na 13 jaar gemeld bij de politie.
Lees hier meer…


foto: Charles MollIn Duiven is op de Oostsingel een aanrijding gebeurd tussen een fietser en een auto. Dit gebeurde op 12 november. De automobilist vluchtte aanvankelijk maar is later opgepakt. De automobilist reed door rood en had drank op, zo bleek achteraf. De bestuurder is aangehouden door de politie. De fietser (20) is hierbij overleden.
Lees hier meer…


foto: Timo BoumanHondje Knoet. De ondertussen landelijk bekende teckel uit Rozendaal. Hij heeft de brandweer van Rozendaal flink bezig gehouden op 14 november jongstleden. De brandweer was aan het graven in het konijnenhol om Knoet te bevrijden totdat Knoet vanzelf weer aan de andere kant omhoog kwam. Hij heeft de brandweer flink in het ootje genomen.
Lees hier meer…


foto: Timo BoumanDe politiehelikopter vloog op 30 november hele lange tijd boven Arnhem omdat een verdachte, achteraf bleek de vader, een baby had ontvoerd. De politie had vervolgens het appartementencomplex doorzocht in kogelwerende vesten en schilden. Daar bleek later dat de ontvoerder de baby weer had teruggelegd in zijn bedje.
Lees hier meer…


DECEMBER


mischaZo was er ook flink triest nieuws in het dorp Rheden. Hier zijn twee jonge jongens in twee weken tijd om het leven gekomen. Niek (22), het eerste slachtoffer, kwam bij een noodlottig om het leven op zondag 20 november. Exact twee weken later werd Mischa (21) uit Rheden dood gevonden in een weiland. Het was een grote schok voor Rheden.
Lees hier meer over Niek…
Lees hier meer over Mischa…


foto: Roland HeitinkOp eerste kerstdag van dit jaar brak er een grote brand uit in Zevenaar. Deze brand raakte een aantal bedrijven. Ook waren hier vier gewonden bij gevallen waarvan twee politieagenten. De rook trok over de snelweg A12 die daardoor werd afgesloten. Er was voor de afsluiting al een ongeval gebeurd.
Lees hier meer…


Het team van GelreNieuws wil alle bezoekers bedanken voor de reacties, tips, achtergrondinformatie en het bekijken van de website afgelopen jaar. Ook willen wij alle bezoekers een fijne en vooral veilige jaarwisseling toewensen en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook